Tgrt Haber

Vatandaşa 'dolandırılmayın' uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL'lik vurgun

21 Ocak 2023 11:54 - Güncelleme : 21 Ocak 2023 12:21
Vatandaşa 'dolandırılmayın' uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL'lik vurgun

Aydın merkezli 29 ilde yapılan devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda yakalanan 30 şüpheliden birinin avukat Elif A. olduğu ortaya çıktı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan avukatın, bazı sitelere demeç verdiği ve vatandaşa 'dolandırılmayın' şeklinde uyarıda bulunduğu ve 'Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat' başlıklı bir köşe yazısı yazdığı tespit edildi. 'Gayrimenkul Hukuku' isimli bir kitap çıkardığı da belirlenen Elif A.'nın, lüks yaşamını sosyal medya hesaplarından sergilediği de görüldü.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Aydın Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "devre mülk dolandırıcılığı" yaptığı belirlenen kişilere yönelik teknik ve fiziki takip başlatıldı.

342 MİLYONLUK VURGUN

Devre mülk sahiplerine ait kişisel verileri illegal yollarla ele geçirdiği belirlenen dolandırıcılık şebekesinin farklı illerde kiraladıkları otel ve ofisler ile kendilerine bağlı avukatlara ait hukuk bürolarında eleman yetiştirdiği ortaya çıktı. Şebekenin, devre mülkleri daha yüksek fiyata yabancılara pazarlayacaklarını, aksi durumda dava yoluyla iptal iade bedeli alacaklarını belirterek ikna ettikleri 212 devre mülk sahibini dolandırdıkları tespit edildi. Toplam 212 kişinin 342 milyon 88 bin 887 lirasının dolandırıldığı belirtildi.

29 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Toplanan bilgi, bulgu ve veriler ışığında harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 15 Ocak'ta Aydın merkezli İzmir, İstanbul, Düzce, Sakarya, Bilecik, Yalova, Bursa, Balıkesir, Mersin, Adana, Konya, Ankara, Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Çorum, Kırklareli, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Samsun, Trabzon, Kastamonu, Van, Kocaeli ve Bitlis'te tespit edilen adreslere operasyon gerçekleştirildi.

106 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda avukatların da aralarında bulunduğu 104 şüpheli, gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda evrak ve dijital materyal ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi ise daha sonra jandarmaya teslşm olurken toplam gözaltı sayısı 106'ya çıktı. Jandarmadaki işlemeleri tamamlanan 106 şüpheliden 52'si ilk olarak adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 20'si, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, 31'i adli kontrol şartıyla olmak üzere 32'si de serbest bırakıldı. Diğer 54 şüpheli de önceki gün adliyeye sevk edildi. Bu şüphelilerden 10'u, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Operasyonda tutuklu sayısı, 30'a yükseldi. Diğer 44 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

AVUKATTAN 'DOLANDIRILMAYIN' UYARISI

Sabah'ta yer alan habere göre, operasyonlar sonucu yakalanıp tutuklanan 30 şüpheliden birinin ise İzmir Barosu avukatlarından Elif A. olduğu ortaya çıktı. "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen avukatın 'influencer' da olduğu ve sosyal medya ile bazı sitelerde 'dolandırılmayın' uyarısında bulunduğu görüldü. Elif A.'nın sosyal medya hesaplarındaki lüks yaşamı da dikkat çekti.

Vatandaşa 'dolandırılmayın' uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL'lik vurgun

KÖŞE YAZILARI KALEME ALMIŞ

Elif A.'nın 'Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat' şeklindeki başlıkla bir köşe yazısı da yazdığı öğrenilirken yazıdaki "Paravan şirketleri olan devre mülklere dikkat. Türk hukuk sistemimizde 'Usul esαsα mukαddemdir' algısı göz önüne αlındığındα öncelikle sözleşmelerin şekil ve şartlarını, farklarını inceleyelim" ifadelerinin geçtiği görüldü.

Vatandaşa 'dolandırılmayın' uyarısı yapan avukat, dolandırıcılıktan tutuklandı: Milyonlarca TL'lik vurgun

KİTAP YAZMIŞ

Elif A.'nın 'Gayrimenkul hukuku' isimli de bir kitap yazdığı ortaya çıktı. Elif A.'nın kitabının arka yüzünde, 'Bu kitabı yazmamdaki amaç gayrimenkul hukukunu çeşitli bakış açılarından ele alarak topluma indirgemiş bir şekilde sunmak' şeklinde yazdığı görüldü.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...