Tgrt Haber

Vatandaşlar kışla önünü tuttu

18 Temmuz 2016 14:55
Vatandaşlar kışla önünü tuttu

Sosyal medyadaki, 'Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı' iddiası üzerine vatandaşlar kışla önünde toplandı, belediyeye ait kamyonlarca birliğin kapıları tutuldu.

Sosyal medyadaki, "Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim  Tümen Komutanlığında bir grup asker tarafından kalkışma yapılacağı" iddiası  üzerine vatandaşlar kışla önünde toplandı, belediyeye ait kamyonlarca birliğin  kapıları tutuldu.

Sosyal paylaşım sitelerinde "bir grup askerin tekrar kalkışma  gerçekleştireceği" iddiasının yayılması üzerine bir grup vatandaş Zırhlı  Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığına geldi.

Aralarında kadınların da bulunduğu kalabalığın toplandığı sırada  Ankara Büyükşehir Belediyesine ait kamyonlar da kışlanın önüne geldi. Kışlanın  tüm giriş kapılarını kapatacak şekilde park edilmesinin ardından sürücüler  araçlardan ayrıldı.

Ellerinde Türk bayrakları olan kalabalık, kışlanın giriş kapısına  yaklaştı. Söz konusu iddiaları buradakilere ileten gruptakilere askerler  "kalkışma" iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kapıda görevli askerler,  darbe girişiminin gerçekleştiği gece dahi kışladan tankların çıkmadığını  belirtti.

Daha sonra askerler tarafından kışlanın girişine Türk bayrakları  asıldı. Bu sırada gruptakiler askerleri alkışladı.

Kışla önüne gelen özel harekat polisleri de vatandaşlar tarafından  tekbir getirilerek sevgi gösterileriyle karşılandı.

Araçların ve kalabalık grubun kışla önündeki bekleyişi sürüyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...