Tgrt Haber

Venezuelalı 14 sahte belgeli animasyoncu yakalandı

02 Haziran 2017 20:14
Venezuelalı 14 sahte belgeli animasyoncu yakalandı

Antalya'da Venezuela uyruklu animasyoncular ile organizasyon firması yetkililerinin karakolluk eden kavgası, bir sahtecilik faaliyetini de açığa çıkardı. Venezuelalıların çalışma belgelerinin sahte olduğunu fark eden jandarma, organizasyon şirketinde arama yapınca çok sayıda sahte çalışma belgesi buldu.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde sahte belgeli 14 Venezuelalı animasyoncu, firma yetkilileri ile kavga edince yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Manavgat ilçesi Side bölgesinde animasyoncu olarak çalışan 14 Venezuelalı ile çalıştıkları organizasyon firması yetkilileri arasında anlaşmazlık nedeniyle kavga çıktı. Organizasyon firması yetkilileri tarafından darp edildikleri iddia eden 14 Venezuelalı, Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Side Jandarma Karakoluna başvurdu.

Venezuelalıların ibraz ettiği çalışma belgelerinden şüphelenen jandarma, 5’inin Küba vatandaşlarına ait sahte izin belgesi kullandığını, 9'unun ise belgesinin olmadığını belirledi.

Bunun üzerine adli makamlardan alınan arama kararı ile organizasyon şirketinde jandarma tarafından arama yapıldı. Aramada 20 adet çalışma izin belgesi ele geçirildi.

Olayla ilgili yapılan soruşturmanın ardından şüpheli S.B. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol ile serbest bırakılırken, 14 Venezuela vatandaşı ise sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Organizasyon şirket yetkilisi hakkında da izinsiz yabancı işçi çalıştırmaktan ayrıca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...