Tgrt Haber

Viranşehir İlçesi'nde töre cinayetlerine protesto

04 Şubat 2014 16:22
Viranşehir İlçesi'nde töre cinayetlerine protesto

Şanlıurfa'da 8,5 aylık hamile H.G.'nin töre cinayetine kurban gitmesi kadın Sivil Toplum Kuruluşları tarafından zılgıtlarla protesto edildi.

Geçtiğimiz günlerde Viranşehir'in Tekmeli Köyü'nde otuz metre derinliğinde bir kuyuda ölü bulunan 19 yaşında ve 8.5 aylık hamile olan H.G.'nin töre cinayetine kurban gitmesine tepki gösteren Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği ve Berjin Amara Kadın Merkezi mensubu bir grup kadın, cinayeti zılgıtlarla protesto etti. Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği önünde bir araya gelen kadınlar, yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.Yapılan açıklamada ‘‘Günümüz yüzyılında böyle bir olayın Türkiye'de yaşanması son derece utan vericidir'' denildi. Kadın STK mensupları kadınlar, tepkilerini şu ifadelerle dile getirdi; ‘‘Hiçbir dayanağı olmayan ve sadece insanların ‘‘töre'' adı altında gerçekleştirdikleri bu cinayet 19 yaşında genç bir hayatın son bulmasına ve onun karnında taşıdığı 8,5 aylık bebeğinin hunharca yok olmasına sebebiyet vermiştir. İşlenen cinayet ile iki canlının yaşamına son verilmiştir.
SIRADAN KARŞILANMASINI KABUL EDEMEYİZ
Genç kadın arkadaşlarımızın hayatlarının en güzel zamanlarında yaşamdan koparılmasını ve töre namus cinayetinin bazı çevrelerce normal ve sıradan karşılanmasını kabul edemeyiz. Kadına karşı şiddetin bir sistem sorunu olduğunun altını ısrarla çizmekteyiz. Bu coğrafyada gerçekleşen ‘‘töre cinayetine'' hiçbir zaman boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz''. Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği ve Berjin Amara Kadın Merkezi'nin birlikte yaptığı açıklamanın ardından 19 yaşındaki H.G.'nin töre cinayetine kurban gitmesi zılgıtlarla protesto edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...