Tgrt Haber

Vurgundan tutuklandı, adliyeye giderken söyledikleri şoke etti: Taliplilerimi bekliyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 09:11 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 16:26

Bursa’da girdikleri evlerden toplamda 5 milyon liraya yakın vurgun yapan çete yakalandı. Şüphelilerden birinin ise adliyeye sevk edilirken, söyledikleri sözler şoke etti.

Bursa’da ayrı adreslerden gelen 'kart-film' hırsızlık​ ihbarı üzerine harekete geçen polis​ ekipleri, bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını incelemeye başladı. Şüphelilerin gittikleri sitelerde kapı zillerine basıp, 'kiralık ev bakıyoruz' bahanesiyle binaya girdiklerini tespit eden polisler, kilitli olmayan kapıları sert plastik kartlar kullanarak açtıklarını belirledi.

KAÇARKEN TOPLU ULAŞIM KULLANDILAR

Şüpheliler hırsızlık olayını gerçekleştirdikten sonra evden çıkıp yaklaşık 2-3 kilometre yürüyüp yoldan geçen otobüs, minibüs veya ticari taksiye binerek olay yerinden uzaklaştıkları, daha sonra şebeke fertlerine bekledikleri yeri söyleyerek kendilerini aldırdıkları tespit edildi.

250 SAATLİK KAMERA​ KAYDI İNCELENDİ

Ekipler, yaklaşık 250 saatlik kamera kaydının ardından şüphelileri tespit etti. Ekipler, Bursa​ merkezli Yalova, Kırıkkale ve Eskişehir'de belirlenen 20 adrese yapılan eşzamanlı operasyon düzenledi.  Operasyonda 18 kişi yakalanırken evlerde yapılan aramalarda hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen 5 milyon liraya yakın para ve altınlara el konuldu.

Operasyonda ele geçirilen paralar

"BELKİ EVLENİRİM, TALİPLERİMİ BEKLİYORUM"

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri ise, “Bir çıkayım belki evlenirim, taliplerimi bekliyorum” dedi. O anlar ve hırsızlık anları kameraya yansırken, 9 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...