Tgrt Haber

Yağışlar İstanbul'dan Adana'ya Ege'den Karadeniz'e sürecek! Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
31 Ağustos 2024 07:18 - Güncelleme : 31 Ağustos 2024 07:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 31 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı. Haritalara göre hafta sonu yağışlı hava yurdu gezinmeye devam edecek. 13 il için sarı kodlu uyarı yapılarak sel ve su baskınına karşı uyarı yapıldı. İşte bölgelere göre yurdumuzu bekleyen hava durumu..

Türkiye ağustos sıcaklarını yağışlı havayla uğurlarken eylül ayını karşılayacağı hafta sonuna da yağmurlarla başlıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yaptığı değerlendirmelere göre İstanbul​'dan Adana​'ya Ege​'den Karadeniz​'e yağışlar gün boyu sürecek. Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Karadeniz, Çorum ve Afyon çevreleri gök gürültülü yoğun sağanaklara karşı uyarıldı.

Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinde devam etmesi beklenirken, kuzeyli yönlerden orta kuvvete varan rüzgarların serinletici etki yapması bekleniyor. 

Yağışlar İstanbul'dan Adana'ya Ege'den Karadeniz'e sürecek! Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı - 1. Resim

13 İLE YOĞUN YAĞIŞ​ BEKLENİYOR, SARI KOD VERİLDİ

Adana, Bolu, Hatay, Kars, Kahramanmaraş, Ardahan, Osmaniye, Artvin, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Sinop, Karabük için kuvvetli yağış, dolu, heyelan, sel ve su baskınlarına karşı uyarı verilerek vatandaşlardan dikkatli olunması istendi. Yağışlar 1 Eylül gece saatlerinden itibaren etkisini azaltacak.

Yağışlar İstanbul'dan Adana'ya Ege'den Karadeniz'e sürecek! Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı - 2. Resim

31 AĞUSTOS CUMARTESİ HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Balıkesir merkez bölgesi hariç bölge geneli yoğun yağış etkisi altına girecek. Kırklareli ve İstanbul en çok yağışın görüleceği iller arasında.

EGE

Afyon ve çevrelerinde öğle saatlerinden sonra yağış beklenirken diğer bölgelerde parçalı ve az bulutlu geçecek.

AKDENİZ

Adana, Antalya, Hatay ve Isparta yerel yağışların etkisi altına girecek. Öğle saatlerinden sonra Adana'nın kuzey ve doğusu, Mersin'in kuzeyi, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ilçeleri sağanak geçişleri görülebilir.

İÇ ANADOLU

Ankara, Çankırı, Eskişehir, Konya gök gürültülü sağanak yağışlar akşam saatlerine kadar görülebilir

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kastamonu, Karabük, Bolu'nun doğusu ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Çorum, Rize ve Artvin çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Van'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ardahan, Kars çevreleri ile Erzurum'un kuzeydoğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Diyarbakır, Gaziantep, Siirt ve Şanlıurfa'da hava durumu açık seyredecek.

Yağışlar İstanbul'dan Adana'ya Ege'den Karadeniz'e sürecek! Meteoroloji'den 13 ile sarı kodlu uyarı - 3. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...