Tgrt Haber

Yanlış iğne faciası: Genç mühendis yürüyerek girdiği hastaneden tekerlekli sandalyeye mahkum çıktı

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Aralık 2022 10:30 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 10:53
Yanlış iğne faciası: Genç mühendis yürüyerek girdiği hastaneden tekerlekli sandalyeye mahkum çıktı

Kimya mühendisi Müzeyyen Bilici, kuyruk kemiğindeki kırık sebebiyle lokal anestezi ile ameliyata girdi. Anestezi esnasında iğne yapılırken şiddetli ağrı hisseden Bilici, o günden sonra tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.

İstanbul’da bir şirkette yönetici olan kimya mühendisi Müzeyyen Bilici (33), 8 ay evinde kayınca ayağı kayınca düştü. Kuyruk sokumu kemiğinde kırık oluşan Bilici, 20 günlük raporun akabinde, oturma simidiyle hayatına devam etti.

Bilici, ağrıları dinmeyince geçtiğimiz Eylül atında özel bir hastaneye gitti. Ameliyata alınan Bilici’ye, lokal anestezi için kuyruk sokumundan 2, kalçasından da bir iğne yapıldı. Kalçaya yapılan iğne sırasında çok şiddetli bir ağrı hisseden Bilici, o günden sonra tekerlekli sandalyeye mahkum kaldı.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Ayağa kalktığında sağ ayağında his kaybı olduğunu belirten Müzeyyen Bilici, “Doktor, iğneden olabileceğini söyleyip beklememi söyledi. 6 saat geçtikten sonra bir değişiklik olmayınca, kortizon verildi. MR ve birtakım tetkikler yapıldı. 2 saatte çıkacağım diye gittiğim hastanede 6 gün kaldım. Yürüyerek gittiğim hastaneden tekerlekli sandalye ile çıktım. 20 gün, ne olduğunu bilmeden hastane hastane gezdim. Sonunda, o enjeksiyon nedeniyle bel bölgemde sıvı ve ödem biriktiği, hudut köklerinde hasar oluştuğu belirlendi. Bursa’da tedavim devam ediyor. Şikayetçi oldum” diye konuştu.

Yanlış iğne faciası: Genç mühendis yürüyerek girdiği hastaneden tekerlekli sandalyeye mahkum çıktı

Avukatı Türkan Demir de, “Vahim olan, hastanenin hiçbir sorumluluk almadan müvekkilimi taburcu etmesi. Enjeksiyonu yapan tabip ve hastane hakkında kabahat duyurusunda bulunduk” sözlerini kullandı.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hastaneden yapılan açıklamada ise Bilici’nin sağ siyatik hududunda düşmeye bağlı olarak hasar tespit edildiği ve tedavisine ileri bir merkezde devam etmesi önerildiği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Emre19 Ocak 2023 20:55

Sahte diploma mağduru olabilir

Sonraki Haber Yükleniyor...