Tgrt Haber

Maden faciasında yaralanan 2 işçinin durumu kritik

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Ekim 2022 17:00 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 17:32
Maden faciasında yaralanan 2 işçinin durumu kritik

Son dakika haberi: Bartın’ın Amasra ilçesinde 41 madencinin hayatını kaybettiği patlamada yaralanan 6 işçi ambulans uçakla İstanbul’a getirilmişti. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yaralı madencilerin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Memişoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 5 yaralıdan 2'sinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Bartın​'daki maden faciasında yaralanan 6 işçi ambulans uçakla İstanbul​'a getirilip Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yaralı maden işçilerinin sağlık durumuna ilişkin İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu​, açıklamalarda bulundu.

Tedavi altında olan 6 madenciyi ve ailelerini, ziyarette bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürü Memişoğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Memişoğlu, 6 hastanın tedavisi sürdüğünü yoğun bakımda olan 5 hastanın 2’sinin durumunun kritik olduğunu söyledi. 

“İKİ HASTAMIZIN DURUMLARI BİRAZ KRİTİK”

İki hastanın durumunun kritik olduğunu dile getiren Memişoğlu, “Şu anda 5 tanesi yoğun bakımda bütün doktorlarımız birebir ilgileniyorlar. Hastalarımızın durumları tabi ki geniş yanıklı olan hastalarda sadece yanık değil bir süre sonra bütün sistemle alakalı desteğe ihtiyaçları var ilk müdahaleler gerçekten çok iyi yapılmış. Şu anda da hastalarımız kritik olmasına rağmen her türlü tedavi uygulanıyor. Özellikle iki hastamızın durumları biraz kritik ama inşallah onlar da toparlayacak. Diğer hastalarımızın da tedavileri sürüyor. İnşallah onları buradan şifayla taburcu ederiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...