Tgrt Haber

Yargıtay şike kararını açıkladı

17 Ocak 2014 15:22
Yargıtay şike kararını açıkladı

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike davasında Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'a verilen hapis cezalarını onadı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesi Yargıtay 5. Ceza Dairesince tamamlandı. Daire, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezalarını onadı. Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezaları da onandı. Diğer sanıklarla ilgili bozma, onama ve düşme kararları verildiği öğrenildi.
Fenerbahçe'den açıklama, Fenerbahçe Futbol AŞ, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin futbolda Şike Davası'nda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onaması ile ilgili karar konusunda Yıldırım'a henüz ulaşan bir tebligat olmadığını açıkladı. Fenerbahçe Futbol AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan açıklamada, "Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'la ilgili Yargıtay kararı hakkında bazı medya kaynaklarında haberler yer almakla beraber henüz kendisine ulaşan bir tebligat bulunmadığı öğrenilmiştir" denildi.
Aslan: Değerlendirme yapacağız Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yakup Aslan, "Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin vermiş olduğu kararlarla ilgili olarak yönetim kurulumuz önümüzdeki günlerde toplanıp bir değerlendirme yapacak" dedi.
Fenerbahçe hisseleri, Yargıtay kararları ile sert düştü
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapmak, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onadı. Kararın ardından Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri hızlı bir şekilde düşüşe geçerek dünkü kapanışa göre yüzde 8,38 oranında geriledi.
Trabzonspor yatırımcısı karar ile yüzde 8,19 kazandı Dün günü 33,40 TL'den kapatan Fenerbahçe hisseleri gün içinde 35,20 TL'ye kadar yükselse de Yargıtay kararının ardından gün içinde taban seviyesi olan 30,10 TL'ye kadar geriledi. Bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi eden Fenerbahçe hisseleri günü 30,60 TL'den tamamladı. Şike davasına konu olan futbol sezonunda ligi Fenerbahçe'nin arkasında ikinci olarak bitiren Trabzonspor'un hisseleri ise Yargıtay kararının ardından yükselişe geçerek günü yüzde 8,19 oranında yükselişle 4,62 TL'den tamamladı.
Fenerbahçe Futbol AŞ'nin piyasa değeri 70 milyon lira geriledi Yargıtay kararıyla hisseleri düşüşe geçen Fenerbahçe Futbol AŞ'nin toplam piyasa değeri de 835 milyon liradan 70 milyon liralık düşüşle 765 milyon liraya gerilerken, Trabzonspor Sportif AŞ'nin toplam piyasa değeri ise 107,3 milyon liradan 8,2 milyon liralık artışla 115,5 milyon liraya yükseldi.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...