Tgrt Haber

Yargıtay'dan boşanma davalarıyla ilgili dikkat çeken karar: Ter kokan koca kusurlu

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber TV
26 Eylül 2022 17:05 - Güncelleme : 26 Eylül 2022 17:16
Yargıtay'dan boşanma davalarıyla ilgili dikkat çeken karar: Ter kokan koca kusurlu

Yargıtay boşanma davasında emsal bir karara imza attı. Boşanma aşamasında erkeğin ‘ter’ kokması Yargıtay içtihatlarına ‘kusur’ olarak eklendi.

Boşanma davalarıyla ilgili dikkat çeken bir karara imza atan Yargıtay​, ter kokan kocayı kusurlu saydı.

İzmir’de emsali görülmemiş bir dava açıldı. Bir kadın, eşinin cimri olduğu ve beden temizliğine özen göstermeyerek ter koktuğu iddiasıyla soluğu Aile Mahkemesi’nde aldı. Eşinin evlilik birliğine ilişkin görevlerini de yerine getirmediğini savunan kadın boşanmak istediğini söyledi. Hakkındaki iddiaları reddeden koca ise karşı boşanma davası açtı.

'TER KOKAN KOCA KUSURLU'

İki davayı birleştiren İzmir 11. Aile Mahkemesi, yapılan soruşturma ve toplanan delillerde de kadının iddialarına benzer tespitlerde bulundu. Çiftin boşanmasının ardından taraflar Yargıtay'ın yolunu tuttu. Yüksek Mahkeme ise tartışmaları son noktayı koydu. İçtihatlara da giren karara göre, kocanın evlilik birliğine ilişkin görevlerini yerine getirmediği, ayrı bütçe oluşturduğu belirtildi. Kocanın ayrıca cimri olduğu ve beden temizliğine özen göstermeyerek ter koktuğu tespitiyle, bu tutum ve davranışlarının evlilik birliğini temelden sarstığına işaret edildi.

Kişisel temizliğin evlilikteki önemine işaret eden Avukat Feyza Çerçioğlu, Yargıtay kararını değerlendirdi.

“TEDAVİ OLMUYORSAN KUSURLUSUN”

Kişisel temizliğe özen göstermenin herkesin görevi olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, “Bununla ilgili hastaneye gidip gerekli tedavileri olmuyorsan bu durumda sen kusurlusun” değerlendirmesinde bulundu.

Çerçioğlu, kocanın kusurlu bulunma gerekçesini ise şöyle açıkladı:

“Sadece ter kokusu değil; ter kokusunun olması ya da ağız kokusu ya da ayak kokusunun olması değil. Akabinde bununla ilgili gerekli önemi göstermemen, dikkat etmemen, eşin uyarısına rağmen aynı davranışta bulman seni kusurlu hale getiriyor.”

Kaynak: TGRT Haber TV

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...