Tgrt Haber

Yargıtay'dan çiftleri ilgilendiren emsal fotoğraf kararı: Silmeyeni suçlu buldu

18 Eylül 2022 19:12 - Güncelleme : 18 Eylül 2022 20:02
Yargıtay'dan çiftleri ilgilendiren emsal fotoğraf kararı: Silmeyeni suçlu buldu

Yargıtay’dan çiftleri ilgilendiren emsal bir fotoğraf kararı çıktı. Bir kadın ayrıldıktan sonra eski sevgilisinden sosyal medyadaki fotoğraflarını silmesini istedi. Ancak bu talebi karşılık bulmadı. Fotoğraflarının silinmemesi üzerine kadın dava açtı. Yargıtay’a taşınan dosya ile ilgili emsal bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, eski sevgilisinin fotoğraflarını kendisinden talep edilmesine rağmen sosyal medyadan silmeyen kişiyi suçlu buldu.

Yargıtay​, sevgilileri de yakından ilgilendiren emsal bir fotoğraf​ kararı çıktı. Yüksek Mahkeme, kendisinden talep edilmesine rağmen eski kız arkadaşının fotoğraflarını sosyal medyadan silmeyen kişiyi suçlu buldu.

‘SOSYAL MEDYADAKİ FOTOĞRAFLARI SİL’ TALEBİ

NTV'de yer alan habere göre, İstanbul'da yaşayan bir kadın, yarıldıktan sonra eski erkek arkadaşından birlikte çekilen fotoğrafları sosyal medya​ hesabından silmesini istedi.

YEREL MAHKEME KADINI HAKSIZ BULDU

Eski sevgilisinin talebini kabul etmeyen erkek, fotoğrafları silmedi. Fotoğrafların sosyal medyadan kaldırılmaması üzerine kadın mahkemenin yolunu tuttu. Ancak yerle mahkeme davada kadını haksız bulunca dosya Yargıtay’a taşındı.

YARGITAY’DAN EMSAL FOTOĞRAF KARARI

Fotoğrafların kaldırılmamasının özel hayatın gizliliğini ihmal etmediğine karar veren Yargıtay, "Verileri hukuka aykırı olarak yayma" suçu işlendiğine hükmetti.

Yüksek Mahkemenin kararında "Sanık cezası 2 ile 4 yıl arası hapis olan bu suçtan yargılanmalıdır" denildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...