Tgrt Haber

Bakanlık harekete geçti! 'Yasak elma' sonrası ölümde bakımevine kapatma kararı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Kasım 2022 17:50 - Güncelleme : 04 Kasım 2022 18:05
Bakanlık harekete geçti! 'Yasak elma' sonrası ölümde bakımevine kapatma kararı

İstanbul’da özel bir engelli bakım merkezinde kalan otizmi Oğuz Sercan Şevker’in iddiaya göre yasak olmasına rağmen elma yedirilmesi nedeniyle nefessiz kalarak ölmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bakım merkezinin soruşturma tamamlanıncaya kadar kapalı kalmasına karar verildiğini açıkladı.

İstanbul​ Sultanbeyli’de yaşanan olayda iddiaya göre bir engelli bakım merkezinde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker, yediği elma nedeniyle nefessiz kalarak yoğun bakıma alındı. Şevker, hastaneye kaldırıldıktan 12 gün sonra hayatını kaybetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bakımevinin soruşturma bitene kadar kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

SORUŞTURMA BİTENE KADAR KAPALI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Basında yer alan ve 20 Ekim'de İstanbul'da özel bir engeli bakım merkezinde bakım altında iken, yediği elmanın nefes borusuna kaçması sonucu yoğun bakıma kaldırılan ve sonrasında vefat eden engelli bireyin ölümü ile ilgili, söz konusu kurumun ihmali olup olmadığının idari olarak soruşturması tamamlanıncaya kadar, özel engelli bakım merkezi ile ilgili olarak kapatılma süreci başlamış, il müdürlüğümüze bu yönde gerekli talimatlar verilmiştir. Kurumda bakım altında olan engelliler İstanbul'da bulunan farklı bakım merkezlerine yerleştirilecek ve bakımlarında herhangi bir aksama yaşanmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Sultanbeyli​'de özel engelli bakım merkezinde, 20 Ekim Perşembe günü saat 15.00 sıralarında gerçekleşti. 7 yıldır Sultanbeyli'de bir özel engelli bakım merkezinde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker (31), iddiaya göre elma yerken nefessiz kaldı.

Şevker, bakımevinde yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda kalan Şevker, 12 günün ardından gece saatlerinde hayatını kaybetti. Şevker, Ataşehir’de bulunan Merkez Camii’nde düzenlenen cenazenin ardından Büyükbakkalköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Çocuklarının elma ve benzeri katı gıdalar yememesi gerektiğini belirten aile, ölümünde ihmal olduğunu öne süren aile ise suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...