Tgrt Haber

Yaşlı kadın deprem anını gözyaşları içinde anlattı: Gök gürler gibi geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Şubat 2023 15:02 - Güncelleme : 09 Şubat 2023 15:33
Yaşlı kadın deprem anını gözyaşları içinde anlattı: Gök gürler gibi geldi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Deprem anında evinde oğluyla birlikte yakalanan 70 yaşındaki Fatma Özdilli, yaşadığı korku dolu anlattı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep​, Adıyaman​, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"GÖK GÜRLER GİBİ GELDİ"

Deprem​ anında evinde oğluyla birlikte olan Fatma Özdilli, yaşadığı korku dolu anları İHA’ya anlattı. İçeride briketlerin üstüne düştüğünü söyleyen Özdilli, “Nereden geldiklerini bilmiyorum. Gök gürler gibi geldi. Hala evin içerisi oynuyor. Sabah bir gürültü duydum. Çadırdan kapıya doğru sıçradım ‘yine mi deprem oldu’ dedim” ifadelerini kullandı.

Yaşlı kadın deprem anını gözyaşları içinde anlattı: Gök gürler gibi geldi

"SADECE BENİ DIŞARI ÇIKARDIKLARINI HATIRLIYORUM"

Oğluyla birlikte evde olduğunu belirten Özdilli, “Televizyon birden yere düştü ve patladı. Kapıyı açmaya çalıştım ama başaramadım. Komşularımdan bir tanesi gelerek açtı. Fırtına bir yanda, gök gürlemesi bir yanda. Beni dışarı çıkardıklarını hatırlıyorum. Başka bir şey hatırlamıyorum” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...