Tgrt Haber

Yedinci yargı paketi TBMM'ye sunuldu: Annelerin infazı ertelenecek, kirada arabuluculuk zorunluluğu gelecek

09 Mart 2023 21:07 - Güncelleme : 09 Mart 2023 21:30
Yedinci yargı paketi TBMM'ye sunuldu: Annelerin infazı ertelenecek, kirada arabuluculuk zorunluluğu gelecek

AK Parti 7. Yargı Paketini TBMM Başkanlığı’na sundu. Düzenlemeyle çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi, kirada ara buluculuk zorunluluğu ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezaların yer aldığı pakette ayrıca 'İcra İflas Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması öngörülüyor.

AK Parti​, Yedinci Yargı Paketi​'ne ilişkin hazırlıklarını tamamladıktan sonra 49 maddeden oluşan teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu. Yargı paketinde, 18 yaşından küçük engelli veya ağır hasta çocuğu olan hükümlüannelerin cezalarının infazı 1 yıl ertelenebilecek. Bunun için hükümlü kadının cezasının 10 yıldan az olması gerekecek. Kararı cumhuriyet başsavcılıkları verecek, her defasında 6 ayı geçmemek üzere erteleme 4 kez uzatılabilecek.

KİRADA ARABULUCULUK ZORUNLULUĞU

Kiracı, ev sahibi ya da komşu hakkıyla ilgili uyuşmazlıklarda arabulucuya başvuru zorunlu olacak. Ayrıca ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da zorunlu arabuluculuk kapsamına alınıyor.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE AĞIR HAPİS CEZALARI GELİYOR

Bağımlı hükümlüye zorunlu tedavi geliyor. Düzenlemede uyuşturucu suçlarına ilişkin hükümlerin de kapsamı genişletiliyor. Sentetik uyuşturucu ve türevleri, ilgili madde kapsamına eklenerek imal ve ticaretinde cezanın alt sınırı 10 yıldan 15 yıl hapse çıkarılıyor.

Ayrıca uyuşturucu madde bağımlısı hükümlülerin cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyona katılmaları zorunlu hale getiriliyor. Tedavi için özel cezaevleri kurulabileceği gibi mevcut cezaevlerinin bir kısmı da bu amaç için ayrılabilecek.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDA CEZALAR ARTACAK

Düzenleme ile göçmen kaçakçılığı suçunda da cezalar artırılacak. Alt sınır 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak. Hakim kararı olmadan haciz işlemi yapılamayacak Teklifin yasalaşmasıyla 'çat-kapı' haciz işlemi de tarihe karışacak. Hakim onayı olmadan haciz gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca mesleğe yeni başlayan avukatlardan ilk 5 yıl baro aidatı alınmayarak mali olarak desteklenecek. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TEİAŞ 9 Mart 2023 21:39

Taşeronlar kadrolu olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...