Tgrt Haber

Yeni Cami'ye akın akın: Yerli ve yabancı turistler camiyi gezdi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
08 Ocak 2023 09:22 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 09:49
Yeni Cami'ye akın akın: Yerli ve yabancı turistler camiyi gezdi

Onarımın ardından açılan Yeni Cami, eski kalabalık günlerine kavuştu. İbadet etmeye gelenlerin yanı sıra cami, yerli ve yabancı turistin de akınına uğradı.

Eminönü’ndeki 3.5 asırlık Yeni Cami’nin 2016 yılında başlayan restorasyonu tamamlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden ibadete açıldı.

Bölüm bölüm devam eden restorasyonu tamamlanarak tamamen açılan Yeni Cami’ye çok sayıda kişi akın etti. İbadete gelenlerin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de camiyi gezdi. Turist kafileleri de içeriye girerek rehberlerden Yeni Cami’nin tarihini dinledi.

İÇERİSİ PIRIL PIRIL

İsviçre’den geldiğini söyleyen Daniel Affolter, “Gerçekten büyüklüğünden, güzelliğinden ve içerisinden çok etkilendim. Ayrıca biz turistlerin içeriye girebilmesi de çok güzel ve çok etkileyici. Daha önce başka ülkelerde de camiler görmüştüm, Fas’ta, Cezayir’de camilere gitmiştim ama buradaki o cam pencere çok güzel, içerisi fazla doldurulmuş değil ve çok temiz, yerdeki halı çok güzel, gerçekten çok etkilendim” diye konuştu. Camiye gelenlerden Aydın Eroğlu ise, “İçerisi bence çok güzel çok güzel tamir görmüş. Ceddimize yakışır şekilde sadece camilerimizi değil havra ve kiliseleri de restore ettiğimiz bir 20 yılın içerisindeyiz. Burada namaz kılanlar için değil, buraya gelen turistler için de çok önemli bir yer. Her şeyden önce tertemiz pırıl pırıl” dedi.

Osmanlı Padişahı 3. Murad’ın eşi Safiye Sultan tarafından başlatılan Eminönü’ndeki Yeni Cami’nin inşaatı, 1665’te Sultan 4. Mehmed’in annesi Hatice Turhan Sultan tarafından tamamlandı.

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...