Tgrt Haber

Yerli turistler Hakkari dağlarında: Terör gitti hayat geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 May 2023 13:08 - Güncelleme : 02 May 2023 13:12

Yıllarca terör örgütü PKK’nın yuvalandığı, sık sık şiddetli çatışmaların yaşandığı Hakkari dağları, huzurun sağlanmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Uzun yıllarca eli kanlı terör örgütü PKK​'nın yuvanlandığı Hakkari​ dağları, operasyonların ardından huzurun sağlanmasıyla yerli ve yabancı turistleri ilgi odağı oldu. Türkiye​'nin farklı illerinden Hakkari'ye giden yerli turistler, Kato Dağı’ndaki Kaval Şelalesi’ni ziyaret etti. Bölgede yetişen ters laleler, turistlerin ilgi odağındaydı.

HALAY ÇEKİP DOYASIYA EĞLENDİLER

Dağlara tırmanan turistler bol bol fotoğraf çektirler söyledikleri şarkılarla eğlendiler. Turistler "Saklı Cennet" olarak bilenen Kaval Şelalesi’nin heybetine hayran kaldı.Sürüdeki kuzular da turistlerin fotoğraflarına dahil oldu. Geziden sonra bir düğün törenine de katılan turistler halay çekip doyasıya eğlendiler.

  

Yerli turistler Hakkari dağlarında: Terör gitti hayat geldi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...