Tgrt Haber

Yeşil pasaportlar için yeni dönem başladı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2022 20:35 - Güncelleme : 01 Eylül 2022 20:42
Yeşil pasaportlar için yeni dönem başladı

"Üçüncü nesil" olarak adlandırılan yerli ve milli pasaportun üretimi sürerken yeşil pasaportların geçerlilik süresini uzatma işlemleri de başladı. İşlemler ücretsiz yapılacak. İşte detaylar...

Yeşil pasaportun geçerlilik süresi 5 yıldan 10 yıla çıkarılmıştı. İçişleri Bakanlığı​, bu nedenle süresi dolan veya dolmasına bir yıldan az süre kalan yeşil pasaportların geçerlilik süresini uzatma işlemlerinin başladığını açıkladı. İşlemler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

EN FAZLA 5 YILLIK UZATMA

Uzatma işlemleri için yeşil pasaportların 1 Haziran 2010'dan sonra düzenlenmesi ve fiziki olarak iptal edilmemiş olma şartı aranıyor. Ayrıca, işlem yapmak isteyenlerin vatandaşlık müdürlüklerine müracaat etmesi gerekiyor. Bu kapsamda, pasaportların süresi en fazla 5 yıl uzatılabiliyor.

Basım aşamasında bekleyen başvurular hariç, uzatma işleminde yeşil pasaport​ başvurusunda olduğu gibi çalışanlardan talep formu, emeklilerden ise sistemde kayıtlı değilse emekli belgesi talep ediliyor.

Hak sahibinin çocuklarına ilişkin başvurularda Pasaport Kanunu'nda belirlenen yaş sınırı ve diğer şartlar doğrultusunda uzatma işlemi yapılıyor.

Öte yandan yerli ve milli pasaportun üretimine geçtiğimiz günlerde başlanmıştı. Yerli ve milli pasaportlarda ‘Turkey’ yerine ‘Türkiye’ ifadesi yer alıyor.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...