Tgrt Haber

Kayseri'de yılbaşı öncesi DEAŞ'a darbe: Türkiye'ye sızan 9 şüpheli gözaltı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Aralık 2022 15:22 - Güncelleme : 28 Aralık 2022 15:55
Kayseri'de yılbaşı öncesi DEAŞ'a darbe: Türkiye'ye sızan 9 şüpheli gözaltı

Yaklaşan yılbaşı öncesi büyükşehirlerde kanlı eylem hazırlığına başlayan terör örgütü DEAŞ'a darbe üstüne darbe iniyor. Suriye'de DEAŞ'a üye olup Türkiye'ye kaçak yollardan sızan 9 şüpheli Kayseri'de yakalanarak gözaltına alındı.

Yılbaşı öncesi yurt genelinde güvenlik önlemlerini artıran Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütlerini adeta kıskaca aldı. Suriye​'den Türkiye​'ye sızdıkları belirlenen terör örgütü DEAŞ​ üyesi 9 şüpheli, Kayseri​'de kıskıvrak yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte yaşayan yabancı uyruklu 9 kişinin Suriye'de bulundukları sürede terör örgütü DEAŞ'a üye olduğunu ve kaçak yollarla ülkeye giriş yaptığını tespit etti.

Sabah saatlerinde belirlenen adreslere özel harekat polislerinin de katılımı ile operasyon düzenleyen ekipler, şüpheli 9 kişiyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallere de el konuldu. Gözaltına alınan 9 kişi emniyete götürüldü.

RADİKAL TERÖR ÖRGÜTLERİNE BİR DARBE DE İSTANBUL'DA

Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de, dini istismar eden terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik yeni yıl öncesi geniş çaplı çalışma gerçekleştirildi. Savcılıkça yürütülen soruşturma çerçevesinde, söz konusu terör örgütleri ve çatışma bölgeleriyle iltisaklı şahısların, günümüz itibariyle çatışma bölgelerinde bulunan örgüte yakın kişiler ile irtibatlı olduklarına dair istihbarı bilgiler edinildi. Güvenlik ve istihbarat birimlerince elde edilen bilgiler ışığında bu şahısların yaşadıkları belirlenen 12 ilçedeki 21 adrese bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yaklaşan yılbaşı öncesi El Kaide, DEAŞ ve Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) gibi radikal örgütlerle bağlantılı oldukları gerekçesi ile aranan 18 şüpheli, 12 ilçede düzenlenen operasyonla yakalandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...