Tgrt Haber

YSK referandum seçimleri için son kararını verdi

19 Nisan 2017 17:54
YSK referandum seçimleri için son kararını verdi

YSK, CHP'nin referandum seçimlerine iptal başvurusunu reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), tam kanunsuzluk nedeniyle halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetti. Karar, 10 üyenin ret, bir üyenin kabulüyle oy çokluğu ile verildi.

YSK'dan yapılan açıklamada CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin 16 Nisan 2017'de yapılan anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin taleplerini değerlendirdi.

Açıklamada, "Halk oylamasının tam kanunsuzluk nedeniyle iptaline ilişkin talepler, bugün 10.30'da başlayan YSK toplantısında görüşülmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde her 3 talebin de ayrı ayrı oylanması sonucunda, 10 üyenin ret, 1 üyenin kabul yönündeki oyları ve oy çokluğuyla reddine saat 17.30 itibarıyla karar verilmiştir." denildi.

3 İTİRAZA 3 AYRI OYLAMA YAPILDI

CHP, HDP ve Vatan Partisi, tam kanunsuzluk gerekçesiyle referandumun iptali için YSK'ya başvurmuştu. YSK'daki toplantıda 3 ayrı itiraza 3 ayrı oylama yapıldı. Yapılan bütün oylamalar 1'e karşı 10 oyla reddedildi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...