Tgrt Haber

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Dönmez tutuklandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Nisan 2023 21:47 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 22:11
Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Ayten Dönmez tutuklandı 

Yeşil Sol Parti (YSP) Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez, PKK/KCK terör örgütünün kırsal alandaki yapılanmasında eğitim almış olmakla suçlanarak tutuklandı. Ortaya çıkan bir fotoğrafta örgütsel kamuflaj bulunan bir kadın şahsın, şüpheli Dönmez ile kuvvetle muhtemelen aynı kişi olduğu yönünde hazırlanan rapor dikkate alındı. Mukayese edilen şahsın, örgütün kırsal bölgede eğitim alan üyelerinden olduğu belirtildi. Bu nedenle hakimlik, şüpheli Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi.

İstanbul'da, PKK/KCK ve PYD​ terör örgütlerinin faaliyetlerinin ortaya çıkarılması ve önlenmesine yönelik çalışmalar yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ayten Dönmez'i gözaltına aldı. Dönmez, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.  

Dönmez, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından sorgulanarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. İfadesinin ardından, tutuklama talebiyle İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.   

Hakimlik, dosya kapsamından anlaşıldığı üzere şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesi bulunduğunu ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmadığını değerlendirerek, suçun vasıf ve mahiyeti konusunda somut delillerin mevcut olduğunu belirtti.  

FOTOĞRAF KANIT OLDU 

İstanbul Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından hazırlanan uzmanlık raporu doğrultusunda, yüz karşılaştırma formu düzenlendi ve formda yer alan verilere göre, incelenen kadın şahıs ile şüphelinin muhtemelen aynı kişi olduğu sonucuna varıldı. Raporda, karşılaştırılan kişinin örgütün kırsal bölgede eğitim alan üyelerinden biri olduğu belirtildi. Bu bilgileri dikkate alan hakim, şüpheli Dönmez'in tutuklanmasına karar verdi. 

Ekipler, şüphelinin geçmiş dönemde illegal yollarla yurt dışına çıkarak PKK/KCK terör örgütünün kırsal alan yapılanmasına katıldığını, siyasi, ideolojik veya silahlı eğitim aldıktan sonra yine illegal yollarla yurt içine geldiğini belirlemişti. 

Şüphelinin, "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından kaydı olduğu tespit edilmişti. 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...