Tgrt Haber

Yücel Koç: 16 Nisan'da millet 'Ben yöneteceğim' diyecek

05 Mart 2017 21:12
Yücel Koç: 16 Nisan'da millet 'Ben yöneteceğim' diyecek

Belçika’da 'Yeni Türkiye' ve 'Referandum süreci' ni konu alan bir panel düzenlendi. TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç da oradaydı 15 Temmuz olaylarının ardından referandum sürecinin bu iki olayla birbiriyle bağlantılı olduğu vurgulandı. İşte o panelin detayları...

Belçika’nın Limburg vilayetinde Türk kültürünü Avrupalılara tanıtmak ve gurbetçilerin de özlemini giderebilmek için Karadeniz Kültür Sanat Festivali düzenlendi.  TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç, TGRT Haber Programcısı Cem Küçük’ün yanı sıra Mehmet Aydın, Gökhan Taşkın ve Rasim Özan Kütahyalı da ziyaretçilere referandum sürecini ele aldı. 'Yeni Türkiye' adlı panelde 15 Temmuz vurgusu yapıldı.

15 TEMMUZ VURGUSU 

Yücel Koç: 'Buraya evet için geldik, hayır için asla değil' dedi. Ardından Cem Küçük ise: "İlk defa Türkiye'de yürütmeyi milletin kendisi seçecek." diyerek katılımcıları bilgilendirdi. Rasim Özan Kütahyalı ise: "16 Nisan esasen bu Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir kavgadır" dedi.

REFERANDUM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

TGRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç 15 Temmuz'u hatırlattı, çıkacak sonucun millet için taşıdığı öneme vurgu yaptı. Yücel Koç: ''16 Nisan'da inşallah 'Evet'i çıkararak millet 'Bu ülkeyi artık tamaman ben yöneteceğim" diyecek." dedi. Yücel Koç'a göre vesayet rejimi hala yapılmış değil. Yücel Koç sözlerini şöyle sürdürdü: ''Yeni anayasa demek aslında konuştuğumuz şey, sistemi değiştirecek bir yapısal düzenleme yapmak, kökten değiştirmek. Şimdi bize böyle bir fırsatı 15 Temmuz verdi.''

YÜCEL KOÇ OLASI TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ!

Yücel Koç: Bize bu sistem Erdoğan'dan sonrası için lazım, Erdoğan gittiğinde ne yapacağız? Çünkü sağlam bir sistemimiz yok, o gidince bizi çok büyük sıkıntılar bekliyor olabilir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRKİYE'YE NELER KATACAK?

TGRT Haber Programcısı Cem Küçük ise Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye'ye neler katacağına değindi. Cem Küçük: "Bürokrasiyi azaltmak için, ekonomik kalkınmanın daha hızlı olabilmesi için yeni sisteme ihtiyaç var." dedi.Cem Küçük rejim değişikliği iddialarını ise reddetti. Küçük: ''Zaten bu rejim elden gidiyor yalanını da hep söylerler. 2007'de de söylediler 2011'de de söylediler, şimdi de söylüyorlar. Bunların başarılı olma şansı, bu tür söylemlerin başarılı olma şansı yok'' diyerek sözlerini sürdürdü.

GAZETECİ RASİM OZAN KÜTAHYALI VESAYET VURGUSU YAPTI

Kütahyalı: ''15 Temmuz'da vatanımızı kaybetmenin eşiğinden döndüğümüzü unutmayalım'' dedi. Kütahyalı'ya göre bu uluslararası düzeydeydi; ''Hepimiz Suriye'li gibi mülteciydik. Türkiye'de geride bıraktığımız düzeni unutmayalım. İnşallah 16 Nisan'da son noktayı koyacağımız düzen, Belçikalıların uyguladığı sömürge yönetiminden farksızdır.'' diyerek sözlerini sonlandırdı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...