Tgrt Haber

Yüksekova'da hendek çatışması, 2 ölü

16 Ekim 2015 19:58
Yüksekova'da hendek çatışması, 2 ölü

Yüksekova'da dün gece güvenlik güçlerinin başlattığı hendek kapatma operasyonu sabaha kadar devam ederken çıkan çatışmada 2 kişi öldü.

Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri, PKK'lıların hendek ve barikatlar kurduğu Orman, Yeşildere ve Cumhuriyet mahallerine operasyon yaptı. Mahallelere giden güvenlik güçlerine operasyonda, PKK'lı grup el yapımı patlayıcı, roketatar ve otomatik silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin karşı ateşi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 zırhlı polis aracının hasar gördüğü belirtildi.

"OLAYLAR SIRASINDA 2 KİŞİ ÖLDÜ"

Yapılan yürüyüş sırasında PKK'lı bir grubun polise taş ve molotof kokteyli atmaları üzerine polis göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve basınçlı su kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Polisin müdahalesini ardından göstericiler ara sokaklara dağılırken, mahale ve sokak aralarındaki gerginlik ise giderek tırmandı.

Cengiz Topel Caddesi'nde çıkan olaylar sırasında kalabalık arasında bulunan Diyar Ertaç başına isabet eden kurşunla olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Diyar Akın ise burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Çıkan bu olayın ardından polis ilçede geniş güvenlik önlemler alırken, hayatını kaybeden Ertaç ve Akın'ın cesetleri ise otopsi işlemlerini yapılması için Hakkari Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...