Tgrt Haber

Yüksekova'da kar tünelleri içinde zorlu mücadele!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Şubat 2024 00:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2024 00:14

Hakkari Yüksekova’da 5 metrelik kar tünelinde ekipler yoğun çalışma sürdürüyor. Kar fırtınasına rağmen tünelleri açmak için var güçleriyle çalışan ekipler takdir topladı.

Yüksekova​'da 5 metreyi aşan kar tünellerinde ekiplerin amansız mücadelesi sürüyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı​, ilçenin İran sınırında bulunan Çobanpınar köyü yolunu beyaza bürüdü. Hakkari​ İl Özel İdaresi ve Yüksekova​ İlçe Özel İdare ekipleri, kar fırtınasına rağmen tünelleri açmak için var güçleriyle çalışıyor.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

Soğuk havaya ve zorlu koşullara rağmen ekipler, 5 metreyi aşan kar tünellerinde kar küreme ve yol açma çalışmaları yürütüyor. Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda, Çobanpınar köyü yolunun bir kısmı ulaşıma açıldı. Çalışmaların aralıksız devam ettiği bildirildi.

KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR

Yüksekova​'nın birçok bölgesinde de karla mücadele çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak ve ulaşımı sağlamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Yüksekova'da kar tünelleri: Ekiplerin fırtınaya karşı zorlu mücadelesi kamerada - 1. Resim

YETKİLİLER UYARIYOR

Kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği tahmin ediliyor. Yetkililer, vatandaşlardan kar yağışı​ ve tipi gibi olumsuz hava koşullarında dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...