Tgrt Haber

Yunan bakanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a selamı ülkeyi karıştırdı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 21:35 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 21:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında Yunanistan'a ziyaret gerçekleştirdi. Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan'ı karşılayanlar arasındaki Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis de vardı. Bakan Gerapetritis'in selamı ise ülkede tartışma konusu oldu, sosyal medyada linç edildi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı kapsamında resmi ziyarette bulunduğu Yunanistan'ın başkenti Atina'da, resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

Erdoğan, 6 yıl aradan sonra aynı tarihte gerçekleştirdiği Yunanistan ziyaretine Atina Elefterios Venizelos Havalimanı'ndaki inişiyle başladı. Yunanistan Cumhurbaşkanlığı'na doğru hareket eden Erdoğan, burada Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou tarafından karşılandı.

Erdoğan, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanan ziyaret kapsamında ikinci ziyaretini ise Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i ile gerçekleştirdi.

SOSYAL MEDYADA LİNÇ EDİLDİ

Ziyarette damga vuran an ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis'in Erdoğan'a eğilerek selam vermesi oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Yorgos Gerapetritis'in Cumhurbaşkanlığı Sarayı girişinde Erdoğan'ı selamlarken yaptığı hareketi oldukça fazla buldu ve sert bir şekilde eleştirdi.

Gerapetritis'in danışmanları ise bu selamlamanın kendi Cumhurbaşkanları için yapıldığını söyleyerek eleştirilerin haksız olduğunu savundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...