Tgrt Haber

Yunan basınında Türkiye korkusu! Kıbrıs kutlamalarını sindiremediler 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
23 Temmuz 2024 20:19 - Güncelleme : 23 Temmuz 2024 20:27
Yunan basınında Türkiye korkusu! Kıbrıs kutlamalarını sindiremediler 

Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı nedeniyle gerçekleştirdiği kutlamaları Yunanistan sindiremedi. Bakanlar, Türkiye'ye yönelik tehditler savururken Yunanistan araştırma gemisi Türkiye'nin karasularını ihlal etti. Bunun üzerine Yunan basını, Türkiye'nin 5 savaş gemisini bölgede konuşlandırdığını yazdı.

Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, KKTC'ye özel olarak 50 gemi göndererek gücünü gösterdi. Büyük etkinlik, Yunanistan'ın tepkisini çekti.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye'nin bu kutlamalarına tehditlerle cevap verdi. Ardından Yunan basını, Türkiye'nin bu tehditlere karşı aldığı önlemleri duyurdu.

5 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRILDI 

Yunan gazetesi Kathimerini, Türk savaş gemilerinin, Kasos ve Karpathos adaları arasındaki kıyı bölgesinin hemen dışında bulunan bir bölgeye son 24 saat içinde konuşlandırıldığını yazdı.

Yunan basınından Türkiye korkusu! Kıbrıs kutlamalarını sindiremediler  - 1. Resim

Kathimerini'nin haberine göre, Türkiye bu hareketi, "Türk kıta sahanlığını ihlal etmesi" sebebiyle gerçekleştiriyor. Gazete aynı zamanda Türkiye'nin adımını, bölgedeki gerilimi artıran hamle olarak değerlendirdi. 

Yunan basınından Türkiye korkusu! Kıbrıs kutlamalarını sindiremediler  - 2. Resim

Kathimerini ayrıca, Türk savaş gemilerinin konumunun Yunan karasularının hemen dışında olduğunu kaydederek çelişkili durumuyla gerilimi kendilerinin ortaya çıkardığını bir şekilde itiraf etti. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kıyamete beş Var23 Temmuz 2024 21:00

hiç sıkıntı yok Ankara'nın helaki Rusya Kazakistan dan olacak... Onların her şeyi lafta bizimde aynı dilde...

Sonraki Haber Yükleniyor...