Tgrt Haber

Yunan basını üzülerek duyurdu! Teröristlerin barındığı Lavrion Kampı kapatılıyor 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
08 Nisan 2023 19:27 - Güncelleme : 08 Nisan 2023 19:41
Yunan basını üzülerek duyurdu! Teröristlerin barındığı Lavrion Kampı kapatılıyor 

Yunanistan basını, Doğu Attika Bölgesi'nde bulunan Lavreotiki köyünde yer alan Lavrion Kampı'nın kapatılacağını duyurdu. Kampın, Türkiye'den Yunanistan'a kaçak giriş yapan teröristlerin barınma yeri olarak biliniyordu. Yunan basınındaki haberlerde, Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından Türk-Yunan ilişkilerindeki yakınlaşmanın etkili olduğu vurgulandı. "Türklere istediğini verdik" ifadelerine yer verildiği haberlerde Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos'un geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyareti sırasında "fırsat penceresi" açıldığına dair açıklaması da hatırlatıldı. 

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem​ felaketinin ardından Ankara ile Atina hattındaki gerginlik son bulmuştu. Yaşanan barışın ardından Yunanistan​ cephesinden dikkat çeken bir adım daha geldi. 

Yunan basınından Pentapostagma ve Kathimerini gazetelerinde yer alan; Göç ve İltica Bakanlığı'na dayandırılan habere göre, Yunanistan'a kaçak giriş yapan teröristlerin barınma yeri olarak da bilinen Lavrion Kampı'nın kapatılacağı iddia edildi. 

"TÜRKLERE İSTEDİKLERİNİ VERDİK"

Kampın kademeli olarak kapatılacağı vurgulanırken, Pentapostagma haberi okuyucularına "Türklere istediğini verdik" başlığıyla duyurdu. 

Lavrion kampının kapatılmasına yönelik kararın, son dönemde gerçekleşen Türk-Yunan ilişkilerinin bir parçası olarak nitelendirildi.

Yunan basını üzülerek duyurdu! Teröristlerin barındığı Lavrion Kampı kapatılıyor 

ZİYARETTE DİKKAT ÇEKEN MESAJ: FIRSAT PENCERESİ 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye​'yi ziyaret eden Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, son dönemde ikili ilişkiler açısından bir "fırsat penceresi" açıldığını belirterek "Bu fırsatı değerlendirmemiz gerek" sözlerini sarfetmişti. 

Yunan basını üzülerek duyurdu! Teröristlerin barındığı Lavrion Kampı kapatılıyor 

YÜZLERCE TERÖRİST BARINIYOR 

NATO üyesi Yunanistan’da 1985 yılında sözde mülteciler için kurulan Lavrion Kampı, bugüne kadar yüzlerce teröriste ev sahipliği yaptı. MİT ve Emniyet’in yakın takibinde olan kamp, iki ayrı bölümden oluşuyor. Atina içindeki ilk bölüm, 4 ayrı blok ve yaklaşık 80 daireden oluşuyor. Bölge, yüksek duvarlarla çevrili. Kampta bulunan örgüt üyeleri güvenlik için sürekli nöbet tutuyor. İkinci bölüm ise ana kampa 1,5 kilometre uzaklıktaki konteyner ve çadırlardan oluşuyor.

ERDOĞAN 'CANİLER ÖZGÜRCE GEZEBİLİYOR' DEMİŞTİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eylül 2022'de Yunanistan'daki Lavrion Kampı'nda teröristlerin barındığını hatırlatarak, "Yunanistan’ın Lavrion Kampı başta olmak üzere Avrupa’nın hemen her ülkesinde vatandaşımızın kanını dökmüş caniler himaye görüp özgürce gezebiliyor. Teröristler, Suriye ve Kuzey Irak’taki terör yuvaları başlarına yıkıldıkça kimi ülkelerde kendilerine alenen yeni kamplar kuruyor" demişti. 

https://twitter.com/RTErdogan/status/1574712963147202560

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...