Tgrt Haber

Yunanistan ve ABD teyakkuzdayken Taksim saldırısında İran detayı! Terör uzmanlarından çarpıcı yorum: TSK'nın üsleri rahatsız etti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2022 11:08 - Güncelleme : 14 Kasım 2022 12:16
Yunanistan ve ABD teyakkuzdayken Taksim saldırısında İran detayı! Terör uzmanlarından çarpıcı yorum: TSK'nın üsleri rahatsız etti

İstanbul/Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dün terör eylemi meydana geldi. Terör eylemi Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadeleden tahıl krizine, enerji alanından savunma sanayine kadar dünyada pek çok alanda öne çıktığı bir dönemde gerçekleşti. Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, son günlerde CIA ve EYP’nin teyakkuzda olduğunun altını çizerken Emekli Albay Mithat Işık, son dönemlerde Türkiye’den son derece rahatsız olan İran’daki milislere ve PJAK’a dikkat çekti. 

Türkiye​ bir süredir hem yurt içinde hem de yurt dışında terör örgütüne yönelik başarılı operasyonlarla dikkatleri üzerine çekiyor. Başarılı operasyonlar sayesinde PKK​ yurt içerisinde uzun bir süredir terör eylemi gerçekleştiremiyordu. Öte yandan daha önce terör örgütlerini destekleyen Finlandiya ve İsveç’ten de talep ettikleri terör örgütü mensuplarını da alıyor. Terörde kritik başarılar elde eden Türkiye, Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı tahıl krizinde de önemli diplomatik başarılar elde etti. Dünyada savaşı körükleyen ülkelerle tezat düşen Türkiye, bir süredir bölgesinde oyun kurucu hamleler yapıyor. Türkiye her alanda ilerlerken dün İstanbul’un kalbi İstiklal Caddesinde terör eylemi  gerçekleştirildi, eylemde 6 kişi hayatını kaybederken onlarca kişi de yaralandı. Peki terör eylemini nasıl okumak gerekiyor, arkasında kimler olabilir? TGRT Haber’de uzmanlar kritik noktalara dikkat çekti.   

SON GÜNLERDE YUNANİSTAN VE ABD İSTİHBARATI TETİK ÜSTÜNDE 

Emekli Tuğgeneral Prof. Dr. Esat Arslan, “Bölgeye dikkatli bakmak lazım. ABD İstihbarat teşkilatı CIA ve Yunan istihbarat teşkilatı EYP, terör şüphelisi olduğu iddiasıyla BAE ait bir uçağı indirdiler, uçak Atina-New York seyahati yapacaktı. Bu olayın arkasından iki FETÖ mensubu çıktı. Maalesef ABD halen FETÖ’ye sahip çıkıyor. CIA ve EYP’nin böyle tetik üstünde durması bölgede olabilecek olayların habercisi gibiydi, istihbarat birimlerinin bu denli teyakkuzda olmaları hayra alamet değil.” 

KOMOLA GİBİ ÖRGÜTLER DE ALANA GİRDİ  

PKK’nın İran’da yoğunlaştığına dikkat çeken Arslan, “Öte yandan İran faktörü var, PKK İran’da bu günlerde çok faal bir duruma geldi. PKK’nın uzantılarına bakmak lazım. Komola gibi örgütler alana girmeye başladı. PKK’nin Türkiye’de bir terör eylemine karışabileceğini sanmıyorum. Komola gibi uzantılar ile beraber İran PKK’sı olan PJAK’ın kendi adlarını duyurmak adına bunu yapmış olabileceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

AMAÇ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNE SET ÇEKMEK 

Terör ve güvenlik uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe, patlamanın Türkiye’nin bölgesel güç olmaktan çıkıp küresel güç olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlediği döneme denk geldiğine dikkat çekti. Irak ve Suriye’de PKK’ya ilişkin Türkiye’nin ciddi operasyonlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Gökçe, “Türkiye’nin hızlı ilerleyişi, gelişen savunma sanayisi, terörle mücadelesi önüne set çekmek istiyorlar. Terör örgütleri dışarıda başını çıkaramıyor. Vekil terör örgütlerini yurt içine taşımaya çalışıyorlar. Burada kalan hücreler varsa onları uyandırıyorlar. Korku ve panikle mevcut iktidar üzerinde baskı uygulamaya çalışıyorlar. Örgütler varlıklarını devam ettirmek için terör eylemi yapmak zorundadırlar. Bunun için yapmış olabilirler. Yurt dışında nefes alamayınca yurt içinde kalanlarla eylem yapıyorlar. Böylece tabanlarına mesaj gönderiyorlar” dedi. 

Yunanistan ve ABD teyakkuzdayken Taksim saldırısında İran detayı! Terör uzmanlarından çarpıcı yorum: TSK'nın üsleri rahatsız etti

TÜRKİYE, İRAN’LI MİLİSLERİ RAHATSIZ EDİYOR 

Emekli Albay Mithat Işık, terör olayına ilişkin şu yorumlarda bulundu: “Irak’ta oluşturduğumuz TSK’nın üsleri var, bu üsler İran PKK’sını çok rahatsız ediyor. Türkiye, Suriye’de de başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Bunlar bölgedeki İran milislerini ciddi rahatsız etti. Libya’da da başarılı operasyonlarımız var. Türkiye özellikle son 4 yılda çok ciddi operasyonlar yaptı. Bu bir kısım ülkeleri rahatsız ediyor. Son bir ayda İran destekli terör örgütleri ve milis diye tabir edilen gruplar özellikle Irak, İran ve Suriye’de Türkiye karşıtı söylemler geliştiriyordu. Bu örğütlerin yaptığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN ARTIK KADIN KULLANIYORLAR 

Uluslararası ilişkiler uzmanı Dr. Barış Adıbelli, “Saldırı düzenleyenler biz ölmedik yaşıyoruz diyorlar. Bunlar terörün son çırpınışları. 27 Eylül’deki Mersin terör saldırısını hatırlattı bana, orada da 2 kadın eylemi gerçekleştirmişti. Terör örgütü artık kendisine katılacak kişiler bulamıyor. Dikkat çekmemek adına kadınları kullanıyor” dedi. Taksim’in Türkiye’nin kalbi olduğuna dikkat çeken Adıbelli, “Pazar tercih etmelerinin nedeni ses getirmek ve sivil kaybı arttırmak. Yükselen bir Türkiye var. Bölgesinde oyun kurucu bir ülke. İster istemez bazı ülkelerin ayağına basıyorsunuz. Küresel güçlerin gözü Türkiye üzerinde. Her an tetikte olacağız. Dış destek olmadan bu eylem gerçekleştirilmez” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...