Tgrt Haber

Son dakika! Hudut kartalları göz açtırmıyor: Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2 terörist yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Ocak 2023 15:45 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 16:16
Son dakika! Hudut kartalları göz açtırmıyor: Yunanistan'a kaçmaya çalışan 2 terörist yakalandı

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 kişinin yakalandığını duyurdu. Yapılan incelemede, yakalananlardan birinin FETÖ, diğerinin de DHKPC terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

Kahraman Mehmetçik'in yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadele hız kesmeden sürüyor. Sınırda da teröristlere göz açtırmayan hudut kartalları, Türkiye​'ye girmeye veya da kaçmaya çalışan terösitleri kıskıvrak yakalıyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB), yapılan en son açıklamada, Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 kişinin yakalandığını duyurdu. Yapılan incelemede, yakalananlardan birinin FETÖ, diğerinin de DHKPC terör örgütü mensubu olduğu belirlendi.

"MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR"

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Hudutlarımızın güvenliği için mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Hudut Kartallarımız, ülkemizden Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 2 kişiyi yakaladı. Yapılan incelemede, yakalanan şahıslardan birinin FETÖ, diğerinin de DHKPC terör örgütü mensubu olduğu belirlendi"

PKK​'YA AĞIR DARBE: 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan öğle saatlerinde MSB'den yapılan diğer bir açıklamada, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde düzenlenen operasyonda 12 PKK'lı teröristin öldürüldüğü duyuruldu. MSB açıklamasında, "Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin terörle mücadelesi gece gündüz, dağ bayır demeden kararlılıkla devam ediyor. Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için saldırı girişiminde bulunan 12 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi" ifadelerine yer verilmişti.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1610892309998243840

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...