Tgrt Haber

Son dakika! Yunanistan'da eğitim alan PKK'lı Hüsamettin Tanrıkulu tutuklandı

06 Eylül 2022 15:15 - Güncelleme : 06 Eylül 2022 16:04
Son dakika! Yunanistan'da eğitim alan PKK'lı Hüsamettin Tanrıkulu tutuklandı

Son dakika haberi: Yunanistan'da sabotaj eğitimi aldıktan sonra eylem için gönderildiği Türkiye’de yakalanan PKK'lı “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı ile Emniyet İstihbarat Şube Müdürlükleri, Türkiye'yi kana bulamaya çalışan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için yürüttüğü çalışamalara hız kesmeden devam ediyor. Elde ettikleri bilgilerle operasyonun düğmesine basan ekipler, eylem hazırlığındaki terörist "Delil" kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu kıskıvrak yakalanmıştı.

Emniyet'teki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen "Delil" kod adlı Tanrıkulu, soruşturma savcılığına çıkarıldı. Şüpheli, buradaki ifadesinin ardından ise tutuklama talebiyle İstanbul​ Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme heyeti, “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'nun tutuklanmasına karar verdi.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1566516716087148554

BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan Lavrion Kampı’nda sabotaj eğitimi aldığı tespit edilen Delil kod adlı PKK​'lı terörist Hüsamettin Tanrıkulu'nun İstanbul’da yakalandığı duyurdu.

'YUNANİSTAN'IN DA İLGİYE İHTİYACI VAR'

Bakan Soylu paylaşımında, "Sevgili Kılıçdaroğlu; Üzücü bir haber daha: HDPKK’nın, Lavrion Kampı'ndan Türkiye’ye, büyükşehirlere eylem için gönderilen Delil kod Hüsamettin Tanrıkulu, İstanbul ve Diyarbakır Emniyeti tarafından yakalandı. Sadece savunduğun HDPKK’nın değil Yunanistan’ın da ilgiye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...