Tgrt Haber

Yunanistan'dan Ege'de yeni cinayetler! Geri itilen göçmen botunda 4 ceset

14 Mart 2023 17:30 - Güncelleme : 14 Mart 2023 17:49
Yunanistan'dan Ege'de yeni cinayetler! Geri itilen göçmen botunda 4 ceset

Yunan deniz unsurlarınca Kuşadası ilçesi açıklarına geri itilen iki lastik bottaki düzensiz göçmenlerden 38'i kurtarıldı. Ancak 2  botta toplam 4 göçmenin cesedi bulundu.

Yunanistan​'ın Ege Denizi​'ndeki düzensiz göçmenlere yönelik insan hakları ihlallerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Aydın'ın Kuşadası​ ilçesi açıklarında bir grup düzensiz göçmenin olduğu yönündeki bir ihbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik​ Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, iki lastik botta hayatta kalma mücadelesi veren 38 yabancı uyrukluyu kurtardı. Bölgede 4 düzensiz göçmenin de cansız bedenine ulaşıldı. Karaya çıkarılan göçmenlerden yaralı olanlar, ambulanslarla sağlık kuruluşarına sevk edildi.

ÖNCE GASP SONRA DAYAK

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, denizde başka düzensiz göçmen olma ihtimaline karşı başlatılan arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde eşiyle tedavisi süren Liberya uyruklu İbrahim Camara, gazetecilere, "Yunanistan askeri, polisi bizi durdurdu. Telefonlarımızı, eşyalarımızı aldılar, dövdüler bizi. Sonra bizi bilmediğimiz yere götürdüler. Küçük bir bota 25 kişi bıraktılar, hepsi denize düştü" ifadelerini kullandı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...