Tgrt Haber

Yurdun batısı kavrulurken Ardahan'da evlerin bacalarından duman tütüyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Temmuz 2023 13:24 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 14:23
Yurdun batısı kavrulurken Ardahan'da evlerin bacalarından duman tütüyor

Yaz mevsiminin kısa sürmesi nedeniyle sobaların kaldırılmadığı Ardahan’da hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle bazı evlerin bacalarından duman tütüyor. Yaylacık köyünde yaşayan Mustafa Demirbaş, soba yaktıklarını görenlerin şaşkına döndüğünü söyledi. 

Türkiye​'nin kuzeyi ile güneyi arasındaki sıcaklık​ farkı 40 dereceye çıktı ancak sıcaklığın yüksek kesimlerinde sıfır dereceye düştüğü ve sobaların kaldırılmadığı Ardahan​'da duman tütmesi dikkat çekti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre, dün en yüksek sıcaklık Şırnak Cizre​ ve Silopi ilçelerinde, en düşük sıcaklık ise Bayburt ve Ardahan'da kayıtlara geçti.

“ONLAR DENİZE GİRİYOR BİZ SOBA YAKIYORUZ”

Dün en düşük sıcaklık sıfırın altında 0,3 derece ile Bayburt'un Yaylalar köyünde ölçüldü, bu köyü Ardahan'ın Çıldır ilçesi 0, Göle ilçesi Çullu köyü 0,2 derece ile takip etti. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, En yüksek sıcaklık ise 40,9 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde kaydedildi, Cizre'yi 40,8 dereceyle Silopi, 40 dereceyle Antalya'nın Serik ilçesi izledi. Türkiye'de güneydeki sahil kentleri başta olmak üzere çok sayıda ilde bunaltıcı sıcak hava yaşanırken, Ardahan'ın yaylaları ile birçok noktasında sobalar daha kaldırılmadı. Antalya, Muğla başta olmak üzere sahil kentlerinde insanların sıcaktan bunalıp denize girdiği bu günlerde, Ardahan'ın kırsalında özellikle akşamları sobaların yakılması zorunlu oluyor.

HALİMİZİ GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Bazı vatandaşlar, temmuz ayında akşam dışarıya çıktığında üşümemek için kalın kıyafetler tercih ediyor.  Ardahan'ın yüksek kesimlerinde bulunan ve her sene karın ilk düştüğü yerlerden biri olan merkeze bağlı Yaylacık köyünde yaşayan 83 yaşındaki Mustafa Demirbaş, kıştan çıkmalarına rağmen hala soba yaktıklarını söyledi. Demirbaş'ın kızı Songül Demirbaş ise soba yakmalarını başka şehirlerdekilere anlatamadıklarını belirterek, "İnsanlara 'Biz hala soba yakıyoruz' dediğimizde bize inanmıyorlar çünkü onlar sıcaktan kavrulurken bizim burada soba yakmamız çok inandırıcı gelmiyor. Bizim bu halimizi görenler şaşırıyor." ifadelerini kullandı.

Ardahan'da bazı vatandaşlar, temmuz ayında akşam dışarıya çıktığında üşümemek için kalın kıyafetler tercih ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...