Tgrt Haber

Yurdun dört bir yanında kar yağışı başladı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Aralık 2023 15:07 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 15:11

Aralık ayının sonlarına gelirken yurdun dört bir yanından kar manzaraları da gelmeye başladı. Ordu, Bartın, Ardahan, Kastamonu gibi illerimizde kar yağışı etkisini arttırdı.

Meteorolojinin uyarılarından sonra yurdun dört bir yanında kar yağışı​ etkisini göstermeye başladı. Ordu​, Bartın​, Ardahan​, Kastamonu​ gibi illerimizde yeni yıla girmeden önce ilk kar düştü. 

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler kazadan kaçamadı. 

ORDU'DA KAR YAĞIŞI KAZA GETİRDİ

Ordu’nun Ünye ilçesinde etkili olan kar yağışından dolayı kontrolden çıkan kamyonet fındık bahçesine yuvarlanırken, kazada sürücü ve yanında bulunan eşi yaralandı.
Kaza, ilçenin Hanyanı Mahallesi Çaybaşı Karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çaybaşı ilçesinin İlküvez Mahallesi'ndeki evine seyir halinde olan Mehmet Kaya yönetimindeki kamyonet, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkarak fındık bahçesine yuvarlandı.

BARTIN KARA TESLİM 

Sağanak yağışın ve fırtınanın vurduğu Bartın'da kar yağışı başladı. İlk belirlemelere göre 17 ev ve işyerinin çatısının uçtuğu şehrin kırsalında kar yağışı başladı.

Bartın'da ilk belirlemelere göre il merkezinde 7, Kozcağız Beldesi'nde 6, Ulus ve Amasra ilçelerinde 2'şer ev ve iş yeri olmak üzere toplam 17 adet çatının şiddetli fırtınada uçtuğu belirlendi. Fırtına ile birlikte dün gün boyu etkili olan sağanak yağış, bu sabah saatlerinde ise Bartın'ın yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü. Sabah başlayan kar nedeniyle evlerinin çatısı uçan vatandaşlar şok üstüne şok yaşarken, kar kalınlığı ise bazı bölgelerde 20 santimetreye ulaştı. Devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle, bazı köy yolları ulaşıma kapanırken, karla mücadele ekipleri yolları yeniden açmak için harekete geçti.

ARDAHAN'DA KAR YAĞIŞI 

Şavşat-Ardahan karayolu Sahara Geçidi’nde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Türkiye'nin önemli geçitleri arasında yer alan Artvin-Ardahan bağlantı yolunun 2 bin 640 rakımlı Sahara Geçidi'nde etkili olan kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu. Dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte karayolu ulaşıma kapanırken, karayolunda mahsur kalan vatandaşlar iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı.

Karayolları ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile karayolu kontrollü olarak çift şeritten ulaşıma açılırken, özellikle uluslararası karayolu nakliyecilerinin yoğun olarak kullandığı bölgede kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor.
Bölgede karayolları ekipleri tarafından kar küreme ve tuzlama çalışması devam ediyor.

BOLU'DA KAR YAĞIŞI 30 SANİMETREYİ GEÇTİ 

Bolu’nun Gerede ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle ilçede kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Vatandaşlar, park halindeki araçlarını bulundukları yerden çıkmakta zorlandı.

Bolu’nun yüksek rakımlı ilçesi Gerede ilçesinde dün gece saatlerinde kar yağışı başladı. Gece boyunca etkili olan ve aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. İlçenin ara sokakları beyaz örtüyle kaplandı. Park halindeki araçlarını yerinden çıkarmaya çalışan vatandaşlar, kar nedeniyle araçlarını bulundukları yerden çıkartmakta zorlandı. Sabah saatlerinde dükkanlarını açan vatandaşlar işyerlerinin önünde kar temizliği yaparken, araçlarıyla işe gidecek olan vatandaşlar ise araçlarının üzerindeki karları temizledi.
İlçede akşam saatlerine kadar kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

SİNOP BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI 

Sinop'un Gerze, Ayancık, Boyabat ve Saraydüzü ilçelerinde kar yağışı hayatı zorlaştırıyor. Bölgede olumsuz hava koşulları, iki gündür etkili olurken kentin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı.

KARS'TA EKİPLER TEYAKKUZDA 

Kars'ta, kar ve yoğun tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar oldu. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

KASTAMONU'DA KAR YAĞIŞI 

Kastamonu kent merkezinde kar etkisini artırdı. Sabah saatlerinde yoğunlaşan kar nedeniyle kent beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının 5 santimetreye ulaştığı kentte tarihi alanların karla birleşen görüntüsü fotoğraf karelerine yansıdı.

Karın etkisini sürdürdüğü kentte, belediye ekipleri yolları açık tutmaya çalışırken polis ekipleri de vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...