Tgrt Haber

Yüzbinler teröre tepki için yürüdü

08 Eylül 2015 22:52
Yüzbinler teröre tepki için yürüdü

Terör saldırıları, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da protesto edildi.

 Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da vatandaşlarca protesto edildi.

Yeşilsu Parkı Şehitler Abidesi önünde toplanan Ülkü Ocakları Gaziantep Şubesi üyeleri, dev Türk bayrağı açarak, "Hepimiz askeriz, hepimiz polisiz", "Kahrolsun PKK", "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

HDP Gaziantep il başkanlığına yürümek isteyen gruba Çevik Kuvvet ekipleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sonrasında Demokrasi Meydanı'nda toplanan ve bir süre bekleyen grup daha sonra Yeşilsu Parkı Şehitler Abidesi önünde tekrar toplandı.

Burada İstiklal Marşı okuyan grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu arada, terör saldırıları Türkiye-Suriye sınır hattında bulunan Karkamış ilçesinde de protesto edildi.

İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar yaklaşık 200 araçla şehir turu atarak Karkamış Belediyesi önüne geldi. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra dağıldı.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Haşimiye Meydanı'nda toplanan, aralarında Türk, Kürt ve Arap vatandaşların bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Abide Kavşağı'na kadar yürüdü.

"Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise kalkan eller kırılsın" şeklinde slogan atan grup sık sık İstiklal Marşı okudu.

Bu arada gruptakilere kentte barınan bir grup Suriyeli sığınmacının da eşlik ettiği görüldü.

Öte yandan güzergahtaki esnaf ve vatandaşlar da yürüyüş yapanlara slogan ve alkışlarla destek verdi.

- Adıyaman

Yaşanan terör olayları, MHP Adıyaman İl Başkanlığı tarafından da protesto edildi.

Demokrasi Parkında toplanan partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla teröre tepki göstererek slogan attı.

Burada yapılan açıklamanın ardından, heykel meydanına kadar yürüyüş düzenlendi.

Emniyet ekipleri, HDP il binasının bulunduğu Gölbaşı Caddesi'ni toma ile trafiğe kapatarak, grubun geçişisine izin vermedi.

Şehitler için okunan Fatiha'nın ardından saygı duruşunda bulunuldu. Grup daha sonra İstiklal Marşı'nı okuyup olaysız şekilde dağıldı.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da Ülkü Ocakları üyesi bir grup Trabzon Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla yaptıkları yürüyüşle terörü lanetledi.

"Maraş uyuma şehidine sahip çık", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlarıyla Atatürk Meydanı'na yürüyen grup, bölücü örgüt liderinin resminin olduğu bir bayrağı yaktı.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş Şube Başkanı Mesut Kaplan, meydanda yaptığı basın açıklamasında, terör olaylarına tepki gösterdi.

Şehitlerin hatırasını yad etmek için bir araya geldiklerini belirten Kaplan, "Unutulmasın ki bu ülke sahipsiz değildir. Bu memlekette bir tek ülkücü kalsa, elinde hiç bir silahı olmasa bile o ülkücü bu ihanete boyun eğmez. Şehitlerin arkasından yürümeyi bir vazife eder" diye konuştu.

Daha sonra aynı güzergahta yürüyüşe devam vatandaşlar, okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.

- Malatya

Hakkari ve Iğdırda'ki terör saldırıları Malatya'da da protesto edildi.

MHP Malatya İl Başkanlığı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri ve vatandaşlar kol kola girerek İnönü Caddesi'nden Malatya Büyükşehir Belediyesi önüne kadar ellerinde Türk bayrakları sloganlar atarak yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Muzaffer Karaca, yaptığı basın açıklamasında, ülkücü hareketin var olduğu sürece Türkiye'nin bölünemeyeceğini ifade etti.

Yapılan duanın ardından dağılmayan bir grup, HDP Malatya İl Başkanlığı binasına saldırmak istedi. PTT Caddesi'ndeki polis barikatını aşan grup, çevik kuvvet polislerinin biber gazlı müdahalesiyle dağıldı.

Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal da olay yerine gelerek incelemede bulundu.

Grubun dağılmasının ardından HDP Malatya İl Başkanlığının bulunduğu binanın çatısında yangın çıktı.

Tomaların müdahalede bulunduğu yangın, olay yerine gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...