Tgrt Haber

Yüzde 70’i tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği ilçe doğal gaza kavuştu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Kasım 2023 17:34 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 17:41
Yüzde 70’i tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği ilçe doğal gaza kavuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söz verdiği selin vurduğu Kastamonu’nun Küre ilçesi doğal gaza kavuştu. Vatandaşlar hayallerine kavuştukları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Kastamonu’da yaşanan sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğal gaz​ sözü verdiği ilçeler arasında bulunan Küre ilçesinde doğal gaz altyapı çalışmaları tamamlandı. İlçe genelinde evlerin yüzde 70’ine doğal gaz alt yapısı bağlandı. Batı Karadeniz’de 11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanan sel afetinin ardından bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlardan gelen talep üzerine selden etkilenen ilçelere doğal gaz verileceği sözünü vermişti.

YÜZDE 70’İ TAMAMLANDI

Kastamonu’nun Abana, Bozkurt, İnebolu, Çatalzeytin ve Cide ilçeleri yapılan çalışmalar ile doğal gaza kavuşmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği Küre ilçesinde de doğal gaz altyapı çalışmaları tamamlandı. 11 Ağustos 2021 ve 27 Haziran 2022 tarihlerindeki sel afetinden etkilenen ve kış mevsimlerinde 3 metreye yakın kar yağışının olduğu ilçede doğal gaz borularının döşenmesi için hat açma çalışmalarının yüzde 70’i bitirildi. Gelecek yıl ise ilçenin tamamına doğal gaz verilmesi hedefleniyor.

Kastamonu'da bir ilçe daha doğal gaza kavuştu.

“HAYALDİ, GERÇEK OLDU”

Doğal gazın Küre ilçesine gelmesinden dolayı büyük sevinç yaşadıklarını belirten Küre Belediye Başkanı Salih Turan, “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu bizim için bir hayaldi, ilçemiz için bir hayaldi, hayalimiz gerçekleşti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu yıl ilk defa doğal gaz ile birlikte bir kış mevsimi geçireceklerini söyleyen Turan, “Bu yıl yaptığımız gözlemlerde kimse ilçe dışına gitmeyecek, ilçemizde kışı geçirecek. Şahsen bizde annem ve babam yaşlı, kış ayında il merkezine gönderiyordum fakat bu yıl göndermeyeceğim. İnşallah hep beraber ilçemizde birlikte oturacağız” diye konuştu.

TOKİ TARAFINDAN İLÇEYE 316 KONUT YAPILIYOR

TOKİ tarafından Küre ilçesine 316 konutun yapıldığını anlatan Turan, “Küre’de 118 konut TOKİ tarafından temeli atıldı. Hak sahipleri de belirlendi. TOKİ binaları, dün itibariyle kazmayı vurmuş durumda. İnşallah bir aksilik olmazsa 450 gün içerisinde konutlar tamamlanacak. Tabii ki hava şartları da önemli, Küre ilçemiz çok yağış alan bir bölge, kış yoğun yağışla geçiyor. Bu yüzden inşallah bir aksilik olmadan olumsuzluk yaşanmadan 2025 yılı içerisinde konutlar tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...