Tgrt Haber

Zehir tacirlerine dev operasyon! Tam 34 bin litre sahte alkol ele geçirildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
27 Haziran 2022 14:45 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 14:55
Zehir tacirlerine dev operasyon! Tam 34 bin litre sahte alkol ele geçirildi

Ankara'da bir depoda tutulan ve işlendikten sonra eğlence mekanları başta olmak üzere kentte piyasaya sürüleceği ihbarı alınan sahte alkol tacirlerine operasyon düzenlendi. Yapılan aramalarda etil alkol ve etil alkolün depolandığı metal tank ele geçirilirken olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı.

Ankara​'da İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince sahte alkollü içki üreticilerine yönelik operasyon düzenlendi. Ekiplerin teknik takibi sonucu, metil alkollerin yaklaşık 2 ay önce Ege Bölgesi'nden Kahramankazan ilçesinde bulunan bir depoya getirildiği belirlendi.

Çalışmanın genişletilmesiyle burada muhafaza edilen metil alkolün yüksek sıcaklıklarda kaynatılarak etil alkole çevrildiği öğrenildi. Ayrıca etil alkolün, sahte alkollü içki yapımında kullanılacağı ve bu içkilerin eğlence mekanları başta olmak üzere kent genelinde piyasaya sürüleceği bilgisine ulaşıldı.

DEPONUN İZİN VE RUHSATI YOKMUŞ

Düzenlenen operasyonla deponun gerekli izin ve ruhsatlarının olmadığı ortaya çıkarken yapılan aramalarda, 34 bin 438 litre metil alkolden işlenen etil alkol, metil alkolün denature edilmesinde kullanılan iki adet büyük metal tank, çeşitli ebatta ve özelliklerde çok sayıda IBS (etil alkolü muhafaza etmeye yarayan büyük plastik depo) ele geçirildi.

Olayla ilgili R.Y.A. ve S.A. isimli iki şüpheli gözaltına alınırken haklarında adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...