Tgrt Haber

Zehirli örümcek türü Argiope Lobata Muş’ta görüldü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Eylül 2024 20:31 - Güncelleme : 18 Eylül 2024 00:33

Muş’ta zehirli örümcek türüne rastlandı. Şenyayla bölgesindeki otlaklarda yaşayan çiftçiler, son günlerde sıra dışı bir canlıyla karşılaştı. Büyük boyutları ve dikkat çekici görünümüyle şaşırtan örümceğin, yapılan incelemelerin ardından "Argiope Lobata" olarak tanımlanan zehirli bir örümcek türü olduğu belirlendi.

Muş’ta zehirli örümcekler arasında gösterilen "Argiope Lobata" türü bir örümcek görüldü. Bölge için nadir olan bu örümcek türü, genellikle sıcak ve kurak bölgelerde yaşamayı tercih ediyor. Uzmanlar, örümceğin insanlara doğrudan bir tehdit oluşturmadığını ancak temas edilmesi durumunda alerjik reaksiyonlara neden olabileceği uyarısında bulundu.

Zehirli örümcek türü argiope lobata Muş’ta görüldü! - 1. Resim

TÜRÜ BELİRLENDİ

Muş’un Şenyayla bölgesinde hayvanlarını otlatan çiftçiler, dikkat çekici görünüme sahip büyük bir örümcek gördüler. Durumu yetkililere bildirilmesi üzerine yapılan incelemeler sonucunda örümceğin, "Argiope Lobata" türüne ait olduğu tespit edildi.

Zehirli örümcek türü argiope lobata Muş’ta görüldü! - 2. Resim

“ÖRÜMCEK TÜRLERİ HEPSİ ZEHİRLİ”

Uzmanlar, örümceğin bölgede nadir görüldüğünü ve doğrudan insanlara tehdit oluşturmadığını belirtti. Vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği ve bu tür örümceklerle karşılaşmaları halinde yetkililere haber vermelerini söyleyen MAUN Moleküller Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Allahverdi, “Argiope Lobata türü ilginç bir yapısı olan örümcek türlerindendir. İsmini ilginç yapısından alıyor. Türlerine göre irice bir örümcek. Bu da insanların ilgisini çekiyor. Ben de araştırmalarım sırasında karşılaştığımda baya etkilenmiştim. Örümcek türleri hepsi zehirlidir. Bu türünde zehri mevcuttur. Bu türün zehrini aktaran kısım insan derisini delmeyecek şeklindedir. Delse bile zehir etkisini fazla göstermeyecek durumda. Bu örümceğe dokunulmamasını öneriyoruz. Sonuç olarak değerlendirdiğimizde zehirli bir tür olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe17 Eylül 2024 20:38

Vay canına zehirli örümcekmiş, muşta ne kadar değişik hayvanlar varmış

Sonraki Haber Yükleniyor...