Tgrt Haber

Zeytin ağaçları kül oldu

09 Ekim 2020 18:00
Zeytin ağaçları kül oldu

Hatay'ın Defne ilçesinde zeytinlik alanda yangın çıktı.

Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Aknehir Mahallesinde bulunan arazide henüz bilinmeyen bir nedenle zeytinlik alanda yangın çıktı.Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını çevredeki ağaçlara sıçramadan kontrol altına alarak söndürüldü.Yangında 80 dönümde bulunan zeytinlik ağaçları yok oldu.

Hatay'da orman yangını yerleşim yerlerini tehdit ediyor

Sabah saatlerinde Belen ilçesi Sarımazı mevkisinde çıkan orman yangını kontrol altına alınamıyor. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın sonrası bir çok mahalle boşaltılırken, jandarma ve polis ekipleri tehlike noktalarında geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına almaya çalıştığı yangınla ilgili konuşan bir çiftçi, hayvanlarını tahliye edemediklerini söyledi. Bir başka çiftçi ise kendisinin hayvanlarını kurtardığını diğer çiftçi arkadaşlarının da hayvanlarını ahırlarından çıkaramadıklarını belirtti.
Diğer yandan, Hatay Valisi Rahmi Doğan, öğle saatlerinden itibaren alanda takip ve incelemesini sürdürüyor.

Zeytin ağaçları kül oldu

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...