AB, nükleer ve balistik füze denemeleri yapan Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımları ağırlaştırdı.
Çin'in, Birleşmiş Milletlerin (BM) Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırım kararını desteklediği bildirildi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), nükleer programını ve balistik füze denemelerini sürdüren Kuzey Kore'ye şimdiye kadarki "en sert yaptırımları" talep eden karar tasarısını onayladı.
Almanya Başbakanı Merkel ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in Kuzey Kore ve Ukrayna'daki durumu görüştükleri bildirildi.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, nükleer programı ve füze denemeleri nedeniyle Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırımlar içeren karar tasarısını bugün oylayacak.
BMGK'daki yaptırım oylamasından saatler önce açıklama yapan Pyongyang yönetimi, Washington'ın tutumunu sürdürmesi halinde ABD'ye tarihindeki en büyük acı ve sefaleti çektireceklerini savundu.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Kuzey Kore'nin tavırları küresel tehdit olduğunu ve tavırlara küresel tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Kuzey Kore'nin pazar günü yaptığı nükleer denemenin toprak kaymalarına neden olduğuna dair uydu görüntüleri yayımlandı. Görüntülerle denemenin, Punggye-ri tesisi ve yakınlarında toprak kaymasına yol açtığı tespit edildi.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Güney Koreli mevkidaşıyla Moon Jae-in ile Kuzey Kore'deki krizi konuşmak için buluşacak.
Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Han Tae Song, "ABD, pervasız provokasyonlara ve Kuzey Kore'ye baskı yapma girişimlerine güveniyorsa, ülkemden daha fazla hediye paketi alacak." dedi
Kuzey Kore'nin hidrojen bombası hamlesinin ardından gerilim yükselmeye devam ediyor. Güney Kore yaptığı kapsamlı deniz tatbikatının fotoğraflarını paylaştı. Tatbikatta gerçek mermilerin kullanıldığı görüldü.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore’ye yönelik daha sert yaptırımlar uygulamanın küresel felakete yol açabileceğini söyledi.
Kuzey Kore’nin “hidrojen bombası” denemesi en çok ABD para birimi doları vurdu. Uluslararası piyasalarda değer kaybeden doların TL karşısındaki değeri de 3,42 seviyelerine kadar geriledi.
Kuzey Kore'nin önceki gün yeni geliştirdiği kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombasını denediğini duyurması, küresel piyasalarda dalgalanmalara neden oldu.
G7 ülkeleri liderleri, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesini şiddetle kınadı.
Küresel piyasalarda, geçen hafta etkisi azalan Kuzey Kore gerilimi, Kuzey Kore'nin "hidrojen bombası" denemesiyle yeniden gündeme geldi.
Güney Kore askeri birlikleri, tatbikat gerçekleştirerek Hyunmoo füzesini ateşledi.
BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Kore'nin denediği nükleer füze denemesinin ardından acil olarak toplanma kararı aldı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hidrojen bombası denemesi yapan Kuzey Kore'ye sert bir cevap verilmesi gerektiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesini en güçlü şekilde kınadı.