Tgrt Haber

19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 80 bine indi

19 Şubat 2022 19:26 - Güncelleme : 21 Şubat 2022 12:35
19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 80 bine indi

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 19 Şubat koronavirüs tablosuna göre; 80 bin 454 yeni vaka tespit edildi, 278 kişi hayatını kaybetti. Dünkü verilere kıyasla tabloda vaka sayısı düşerken, vefat sayısında artış olması dikkat çekti.

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 19 Şubat koronavirüs tablosuna göre; 80 bin 454 yeni vaka tespit edildi, 278 kişi hayatını kaybetti. Dünkü verilere kıyasla tabloda vaka sayısı düşerken, vefat sayısında artış olması dikkat çekti. Bir günde toplam 462 bin 252 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 96 bin 664 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi.

AŞILAMADA SON DURUM

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKAN KOCA DAĞITILAN İLACI HATIRLATTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Omicron varyantı ağırlıklı devam eden ve vakaların genelde hafif seyrettiği salgının toplum üzerindeki doğrudan veya dolaylı etkilerini en aza indirmek için gerekli adımları atıyoruz. Molnupiravir etken maddeli antiviral ilacın risk grubundaki hastalara dağıtımına başlandı” dedi.

19 ŞUBAT KORONAVİRÜS TABLOSU

19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 80 bine indi

18 ŞUBAT KORONAVİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı tarafından dün açıklanan tabloda, 87 bin 411 vaka tespit edilirken, 264 kişi hayatını kaybetmişti.

19 Şubat koronavirüs tablosu açıklandı! Vaka sayısı 80 bine indi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...