Tgrt Haber

Dikkat çeken Omicron-Delta araştırması: Yaşı ve aşı durum fark etmiyor risk faktörü aynı

05 Şubat 2022 11:56
Dikkat çeken Omicron-Delta araştırması: Yaşı ve aşı durum fark etmiyor risk faktörü aynı

Portekiz'de yapılan bir araştırmaya göre, Omciron varyantının Delta'ya kıyasla hastaneye yatış oranının daha az olduğu ancak hastaların 'yaşı, cinsiyeti ve aşı durumu ne olursa olsun' risk faktörünün aynı olduğu belirtildi.

Portekiz Sağlık Genel Müdürlüğü (DGS) ve Ulusal Sağlık Enstitüsü Doutor Ricardo Jorge (INSA) tarafından yürütülen araştırmada, koronavirüsün Omicron varyantıyla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıkarıldı.

RİSK FAKTÖRÜ AYNI

Omicron varyantına yakalananların Delta'ya kıyasla hastaneye yatışlarında yüzde 75 daha az odluğu ortaya çıktı. Araştırmada, Omicron'a yakalananların ölüm risklerinin daha az olduğu, hastaneye yatışların da daha kısa olduğu tespit edildi. Omicron'da hastaların 'yaşı, cinsiyeti ve aşı durumu ne olursa olsun' risk faktörünün aynı olduğu araştırmada ifade edildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDEN KAÇIYOR

Geçen yılın aralık ayında Portekiz'de ikamet eden kişiler üzerinde yapıldığı aktarılan araştırmada ayrıca, Omicron'un bağışıklık sisteminden kaçabildiği ve bu nedenle yüksek oranda bulaşıcı hale geldiği aktarıldı.

Kaynak: Sputniknews

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...