Tgrt Haber

DSÖ'den 'Kovid-19' uyarısı: Ukrayna'da savaş vaka ve ölüm sayılarını arttırabilir

14 Mart 2022 10:13 - Güncelleme : 14 Mart 2022 10:29
DSÖ'den 'Kovid-19' uyarısı: Ukrayna'da savaş vaka ve ölüm sayılarını arttırabilir

DSÖ, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının Kovid-19 vakalarında ve ölüm sayılarında artışa neden olabileceği konusunda uyararak Ukraynalıların sığındığı komşu ülkelerin aşı oranlarının düşük olmasına dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Ukrayna'daki savaşın Covid-19 pandemisinin daha da kötüleştirebileceğinden endişe duyduğunu açıkladı. Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını sınırlamak için çalıştıklarını belirten DSÖ, “Bölgedeki vakalar önceki haftaya göre azaldı ancak Ukrayna'daki düşük aşılama oranlarının yanı sıra komşu ülkelere sığınan 2 milyondan fazla kişi arasında daha ciddi hastalık ve ölümlerin olması riski mevcut. Bu bölgeler aşılama oranlarının da düşük olduğu bölgelerdir” dedi.

AŞI ORANLARI RİS

DSÖ, Ukrayna'nın Kovid-19 aşı oranı yüzde 34, komşu Moldova'nın aşılanma oranı ise yüzde 29 civarında olduğunu belirtti. Rapora göre 3-9 Mart tarihleri arasında Ukrayna ve komşu ülkelerde toplam 791.021 yeni Covid-19 vakası ve 8.012 yeni ölüm meydana geldi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...