Tgrt Haber

Koronavirüsün yeni mutasyonu keşfedildi: Deltacron

09 Ocak 2022 00:48 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 00:15
Koronavirüsün yeni mutasyonu keşfedildi: Deltacron

Kovid-19'un Omicron varyantı tüm dünyada alarm seviyesini üst düzeye çıkarırken, korkutan bir gelişme daha yaşandı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) bilim insanları, Delta ve Omicron varyantlarının melezi olan 'Deltacron' isimli yeni bir mutasyon keşfettiklerini açıkladı.

Dünyayı esir alan koronavirüs kabusu bitmek bilmiyor. Salgının ne zaman biteceği merak edilirken, virüsün yeniden mutasyona uğradı. Güney Kıbrıslı bilim insanlarıının yaptıkları çalışmada, 'Deltacron' adlı melez bir mutasyon keşfedildi.

DELTA VE OMICRON'UN MELEZİ

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) Kıbrıs Üniversitesi Biyoteknoloji ve Moleküler Viroloji Laboratuvarında çalışan bilim insanlarından oluşan ekibin başındaki Dr. Leontios Kostrikis yaptığı açıklamada, Covid-19’un Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu. Kostrikis, yeni mutasyonun Omicron'un bazı mutasyonlarıyla birlikte Delta mutasyonun genetik arka planını paylaştığını ve bu nedenle yeni mutasyon keşfinin “Deltacron” olarak adlandırıldığını aktardı.

Kostrikis, söz konusu mutasyonun dünyanın başka hiçbir yerinde tanımlanmamış olmasının muhtemel olduğunu ve bu nedenle bu keşfe küresel ilgi olabileceğini ifade etti.

25 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

Kostrikis, ekibinin 11’i Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastalarda olmak üzere toplam 25 kişide Deltacron tespit edildiğini aktararak, istatiksel analize göre hastaneye yatırılan hastalar arasında söz konusu mutasyonu daha sık görüldüğünü ifade etti.

Kosrikis, 25 vakadan alınan örneklerin dün Covid-19’daki değişiklikleri izleyen uluslararası veritabanı olan Grip Virüsü Verilerini Küresel Paylaşma Girişimi’ne (GISAID) gönderildiğini belirterek, "Bu mutasyonun daha patolojik mi yoksa daha bulaşıcı mı yoksa Delta ve Omicron’dan daha mı baskın olacağını gelecekte göreceğiz" şeklinde konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...