Tgrt Haber

Vakalar bir günde 3’e katlandı: Çin 17,5 milyon nüfuslu Shenzen kentini kapattı

14 Mart 2022 13:38 - Güncelleme : 14 Mart 2022 15:08
Vakalar bir günde 3’e katlandı: Çin 17,5 milyon nüfuslu Shenzen kentini kapattı

Çin, bir günde yeni tip koronavirüs vakalarının 3’e katlandığı finans ve teknoloji merkezi Shenzen kentini kapatma kararı aldı. 17,5 milyon nüfuslu kentin temel ihtiyaç maddelerinin satıldığı marketler dışında tüm iş yerlerinin kapatıldığı bildirildi.

Koronavirüs salgını Omicron varyantıyla birlikte yayılma hızını arttırdı. Çin hükümeti, bir gün içinde vaka sayının 3’e katlandığı 17,5 milyon nüfuslu Shenzen kentini kapatma kararı alındığını duyurdu. Hong Kong sınırında yer alan finans ve teknolojinin kalbi olan kente yaşayan vatandaşların 3 tur teste tabi tutulacağı bildirildi. Kentte ayrıca tüm otobüs ve metro seferleri askıya alındı.

KISITLAMALAR 20 MART’A KADAR YÜRÜRLÜKTE

Özel durumlar dışında ve çıkışa 24 saat kala test sonucu negatif çıkmadıkça kimse şehirden ayrılamayacağı aktarıldı.

Bununla birlikte, Shenzen’deki kısıtlamaların ez 20 Mart’a yürürlükte kalması bekleniyor. Jilin İl Sağlık Komisyonu müdür yardımcısı Zhang Yan'a göre, eyaletteki yetkililer daha önceki müdahalelerinin yetersiz olduğu sonucuna vardıktan sonra hastalık önleyici tedbirleri artırıyorlar. Zhang, düzenlediği basın toplantısında, "Bazı bölgelerdeki acil müdahale mekanizması yeterince sağlam değil" dedi.

26 YETKİLİ CEZALANDIRILDI

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Jilin şehrinin belediye başkanı ve Parti başkan yardımcısı, Changchun sağlık komisyonu direktörü ve bir Jilin üniversitesindeki Parti başkanı, mevcut salgına kötü cevap verdikleri iddiasıyla görevden alınan veya cezalandırılan en az 26 yetkili arasında yer alıyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...