Tgrt Haber

Artık ders verelim

23 Haziran 2024 10:49 | Güncelleme :23 Haziran 2024 10:50

Futbolun içerisinde hatalardan ders almak/çıkarmak var. Fakat Milli Takımımız, hatalardan ders almaktan, ders vermeye geçemedi. Kuntz döneminde yaşananların benzerlerini Montella da yaşamaya başladı. Umarın sonu aynı olmaz.

Kadro seçiminden tutun, mücadele sonunda konuşmalar bile aynı. Bu, bir tesadüf olamaz. Türk futbolunu bir adım ileriye götüremeyenler Milli Takım’ın başında olduğu sürece, bir arpa boyu yol alamayız. Montella’yı da Kuntz’a dönüştürmek istemiyorsanız onu rahat bırakın.

Euro 2024’ün ilk mücadelesinde Gürcistan’a karşı harika gollerle 3-1’lik galibiyet almış Milli Takım nerede, dün geceki Portekiz’e karşı sahada olan Milli Takım nerede! Yani gece ile gündüz gibi, iki farklı Milli Takım izledik.

"İletişim diyorum…"

Her zaman şunu belirtmekte fayda var: Milli Takım’ın gerçek bir takım olabilmesi için iletişimin çok iyi olması gerek. Gerek saha içinde gerekse saha dışında çok iyi bir iletişimin olması gerekiyor. Samet’in, Altay ile iletişim içerisinde olmadığını, o büyük hatayla görmüş olduk. Gürcistan mücadelesinde mutlak golü kafasıyla çıkaran Samet’i hep böyle hatırlayacağız derken öyle bir hataya imza attı ki belki de turnuva boyunca bu hatası unutulmayacak.

Kadro tercihi

Montella’nın en büyük hatası ise Ara Güler’i yorgun olduğu gerekçesiyle ilk 11’de başlatmayıp, Portekiz farka gittikten sonra oyuna alması. Zaten maç kopmuş, oyuncunun sakatlanmasından da korkuyorsan neden Arda’yı oyuna alıyorsun? Tribün baskısından mı korktu Montella?

Aynı şekilde İsmail Yüksek sakatlıktan çıkmış ilk 11’de oynayacak durumu yok. Kendisini tam hazır hissetmiyor, neden oyuna sürüldü? Sahanın en iyisi Kerem Aktürkoğlu neden oyundan alındı? Yunus Akgün ise bal yapmayan arı misali sahada olurken, Kerem’in öncelikle oyundan çıkmasına anlam veremedim.

Barış Alper Yılmaz, santrafor değilken neden santrafor çıkıyor? Cenk oynayacak durumda değilse neden Milli Takım’a alındı? Bu gibi sorular bitmez.

Umarın Çekya karşısında galibiyeti alır, gruplardan çıkmayı başarırız. Aksi takdirde bu işin içerisindeki bütün sorumlular istifasını versin…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Futbolda dün yok!
28 Ağustos 2024
Oyun bozan VAR!
17 Ağustos 2024
Skora aldanma!
10 Ağustos 2024