Tgrt Haber

‘Çılgın Türk’ler ileri!

3 Temmuz 2024 09:21 | Güncelleme :3 Temmuz 2024 09:36

Adım adım zafere ilerliyoruz. Kırılgan olmayan Avusturya’yı adeta kırarak, dağıtarak adımızı çeyrek finale yazdırdık. Mücadelenin hemen başında Merih Demiral ile “dakika 1 gol 1” tabirini uyguladık. Erken bulduğumuz gol bize özgüven kattı. Zaman zaman Avusturya tehlikeli ataklarıyla kalemizi zorladı. İlk 45 dakikayı önde kapatmak Milli Takımızı ekstra motive etti.

Neden olmasın?

Maçın yıldızı Merih Demiral ikinci 45’in ortalarından yine golü bularak bizlere derin bir nefes aldırdı. Her iki golünde hikayesi hemen hemen aynıydı. Kornerden gelen her iki golün ortalarını Arda Güler yaptı ve Merih Demiral gollerle yıldızlaştı. Şunu da unutmamak gerek kornerlerin her ikisini de Barış Alper Yılmaz’ın çabası getirdi. Her şey iyi giderken bir duran toptan da kalemizde biz golü gördük. Son 10 dakika yine ecel terleri döktük. Avusturya’nın baskılarına adeta duvar ördük. Mert Günok’un o çılgın kurtarışı gözümün önünden gitmiyor. Bizleri çeyrek finale taşıyan o kurtarış belki de şampiyonluğun sinyalleridir. Neden olmasın?

Büyük fedakarlık

Dün gece sahada birden fazla başrol oyuncusu vardı. Maçın adamı seçilen Merih Demiral hem golleriyle hem savunmasıyla takdir toplarken, kaptan Kaan Ayhan inanılmaz bir performansa imza attı. Atan ve tutan oyuncularımızın dışında kaptan kritik anlarda müdahalelerde sahneye çıktı ve bize hayat verdi. Kaan Ayhan’ın nasıl bir fedakarlıkla oynadığını bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum. Yine de hatırlatmakta fayda var. Takımı Galatasaray’da sezonu sakatlığına rağmen tamamlayan ve ameliyat olması gereken Kaan, tedavi olmadan Milli Takımı’na katıldı. İşte bu yüzden “Çılgın Türkler” olarak adlandırılıyoruz. Sonunu düşünmeden varımızı, yokumuzu sahaya veriyoruz… Şimdi ne diyoruz; Bekle bizi Hollanda!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
mrt 3 Temmuz 2024 11:11

güzel yorum

Kaya Temel - Son Yazıları
Futbolda dün yok!
28 Ağustos 2024
Oyun bozan VAR!
17 Ağustos 2024
Skora aldanma!
10 Ağustos 2024