Tgrt Haber

Futbolda dün yok!

28 Ağustos 2024 11:27 | Güncelleme :28 Ağustos 2024 12:14

Son 2 sezonda gelen şampiyonluklar, kırılan rekorlar, alınan kupalar... Artık hepsi geride kaldı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih karşısındaki iyi oyun ve Manchester United’a karşı alınan galibiyet hâlâ unutulmuyorsa, Kopenhag ve Sparta Prag’a karşı alınan mağlubiyet de unutulmamalı. Yakın zamanda alınan derbi sonuçları da gözden geçirilmeli. Young Boys’a karşı her iki mücadelede de üstünlük kurmakta zorlanmak da Şampiyonlar Ligi’ne merhaba diyememek de zihinlere kazınmalı.

İşte futbol böyle bir şey! Futbolda dün yok, yarın var! Elde ettiğiniz başarılar, bir çırpıda ellerinizin arasından kayıp gidebiliyor. Tüm bu başarılar ve başarısızlıkların ardından Okan hocanın gerekli dersi çıkarması gerekiyor.

Şunu da hatırlatayım vefasız olunmamalı ve Okan hocanın kredisi hemen öyle bitmemeli.

Florya kazanılmalı!

Yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek Galatasaray’ın bugünden itibaren yeni bir sayfa açması gerekiyor. Ancak bu noktada en önemli sorulardan biri şu: Bu takım neden oynamıyor? Sürekli "son 2 sezonun şampiyonu" naraları atmak yerine, takım içerisindeki huzursuzluk giderilmeli. Florya’daki oyuncu ruhu geri kazanılmalı. Sorun futbolcuda ise nazı çekilmeden bileti kesilmeli. Kadroda düşünülmeyen futbolcularla sezonun tamamlanması düşünülmemeli.

Yine aynı noktaya geleceğiz; transfer. Peki ya transfer çözüm olacak mı? Her fırsatta iskeleti olan bir takımdan bahsediyoruz. İskelet nerede? Ortada ne ruh var ne de iskelet. Eksik noktalara transferler gerçekleşse bile, sorun ortadan kalkar mı? Bazen transfer yapsanız da çözüm olamayabiliyor, doğru isim tercihi yapamadıktan sonra!.. Batshuayi transferini ayrı tutarak, Jelert ve Sara’nın performansından memnun olan var mıdır? Bence net yoktur.

Ne oluyor kaptan?

Kariyerinin sonlarına yaklaşan Muslera, her iki Young Boys mücadelesinde de acemice davrandı. İlk mücadelede hatalı goller yiyen kaptan, dün gece ise yediği golün ardından rakip takım oyuncusuna tekme sallayarak kırmızı kart gördü. Son 10 dakikada Muslera’nın yerine kaleye geçen Günay’ın bile hâlâ umudu vardı. Yani o gol yenildikten sonra oyuna dönmek yerine o tepkinin anlamı neydi?

Uzun lafın kısası, Galatasaray kendisini silkelemeli, Süper Lig ve Avrupa için ayağa kalkmalı. Taraftarından özür dileyerek yeni bir başlangıca imza atmalı… 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Oyun bozan VAR!
17 Ağustos 2024