Tgrt Haber

O duvar artık kırmızı

19 Haziran 2024 10:55 | Güncelleme :19 Haziran 2024 10:56

Euro 2024’e muhteşem başlangıç yapan Millilerimiz, Gürcistan’ı adeta bozguna uğrattı. Dortmund’un 81 bin kişilik Signal Iduna Park Stadyumu’nda sahne alan Bizim Çocuklar meşhur “Sarı Duvarı”, “Kırmızı”ya boyadı. Taraftarlarımız öyle bir tribün performansına imza attı ki Almanya, “Türkiye” tezahüratlarıyla inledi. Millilerimiz sanki yurtta gibi mücadele etti.

Karşılaşma öncesi yoğun yağış bizleri eskiye götürse de Milli Takımımızın yeni jenerasyonu sahada aslanlar gibi savaştı. Mert Müldür, Arda Güler’in olağan üstü füzeleri ve Kerem Aktürkoğlu’nun fişi çekmesi tüm Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Arda Güler attığı golle şampiyonanın gol atan en genç futbolcusu unvanın Cristiano Ronaldo’dan almış oldu.  

Eminim ki tüm dünya şu ana kadar turnuvanın en heyecanlı mücadelesine şahit oldu. Kaçan net pozisyonlar, harika goller ve ilkleri yaşayan bir Milli Takım vardı sahada. Millilerimiz kariyeri boyunca gruplardaki ilk maçına galibiyetle başladı.

Hazırlık maçlarında çok iyi çizgi çizmeyen ve üzerinden ölü toprağını atmış bir Milli Takım gördüm sahada. Özellikle Samet Akaydın ve Mert Müldür ortaya koyduğu harika performansla tüm Türkiye’yi şaşırttı. Mert, jeneriklik bir gole imza atarken Samet savunmaya adeta Türk duvarı ördü. Son dakikalarda kafayla çıkardığı o top turnuva boyunca gözümüzün önüne gelecektir.

Hücumdan vazgeçilmemeli

Mücadelede birden fazla kırılma anı yaşandı. İbre zaman zaman Gürcistan’a dönse de bu kez futbol şansı Millilerimizden yanaydı. Her ne olursa olsun Montella işini asla şansa bırakmamalı. Karşılaşmanın sonlarına doğru Montella’nın savunma kurgusuna dönmesi başarılı olsa da bizleri bunalttı. Skor anlamında önde olan Milli Takım, savunma ağırlığına dönmemeli. Montella, hücumdan vazgeçmemeli. Her şeye rağmen harika bir Milli gurur yaşadık. Çok iyi başladık bu yolun sonu şampiyonluk olsun. Teşekkürler Bizim Çocuklar…

Haaa! Şunu da unutmayalım, Arda da bizim Kerem de!.. Biz Türkiye’yiz! Ortalığı germek isteyen amigolara kulak asmayın…

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Lidere selam dur
12 Ekim 2024
Bu da mı kaza?
4 Ekim 2024