Tgrt Haber

Oyun bozan VAR!

17 Ağustos 2024 10:03 | Güncelleme :17 Ağustos 2024 10:07

Süper Lig’de henüz sezonun 2. Haftasından futbol konuşmak yerine  hakem hatalarını konuşmak zorunda kalıyoruz. Ve Süper Lig’in resmen başladığını dün gece Konyaspor-Galatasaray mücadelesiyle görmüş olduk! İlk 45 dakikada etkili bir oyun ortaya koyaman Galatasaray, mücadelenin 2. Yarısında zaman zaman vites yükseltmeye çalıştı. Maçı izlerken bazı dakikalarda Galatasaray ne oynuyor? Düşüncesi aklımdan da yer etti. Her şeye rağmen Galatasaray galip gelmeyi başardı. 

Icardi’nin golü gasp edildi 

Yeni transfer Gabriel Sara’nın henüz kendisini gösterememesi, Jelert’in oyuna dahil olduktan sonra olumlu kıpırdaması derken, aklıma yine o pozisyon geldi. Torreira’nın Aleksic’ten kaptığı top ve Icardi’ye attırdığı golden bahsediyorum. Tertemiz pozisyonda Galatasaray’ın golü adeta gasp edildi. Tabiki her sezon olduğu gibi bu sezonda VAR devreye girerek mücadelenin hakemi Direnç Tosunoğlu’nu da terse yatırdı. Yaklaşık 75 dakika kusursuza yakın mücadele oynatan Tosunoğlu’nu VAR’dan gelen karar ipe götürdü. Bir çuval incir berbat edildi…

Her zaman şeffaflıktan bahsediyor o halde neden VAR kayıtları açıklanmıyor? Torreira’nın pozisyonda VAR’da neler konuşuldu her şey cam gibi açıklanmalı. TFF yeni sezonda bu tür olayların önüne geçmek için mutlaka bir aksiyon almalı.

Kerem yeşil ışık yaktı 

Takımdan ayrılması beklenen isimlerden biri olan Kerem Aktürkoğlu dün gece sahanın en iyilerinden biriydi. Okan Hoca’nın, Kerem tercihi oyuncu geri kazanmaktı. Hoca’nın da dilediği gibi oldu. Kerem attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıktı. Galatasaray’ın kaptanlarından biri olan Aktürkoğlu, bu sezonda sarı-kırmızılı takıma bağlı kalacak gibi görünüyor. 

Sınıfta kalanlar 

Leo Dubois, her mevki de formaya giymeye hazır olduğunu ifade etse de, Galatasaray’ın bek sorununu çözecek potansiyelde bir oyuncu değil. Oyundan çıkana kadar Dubois’in şurada çok iyi müdahalede bulundu diyeceğim pozisyon hiç yok. Köhn’ün rahatsızılığı sonrası son dakikada kadroya giren Dubois yine şansını iyi kullanmadı…

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.