Tgrt Haber

Skora aldanma!

10 Ağustos 2024 08:23 | Güncelleme :10 Ağustos 2024 08:28

Süper Kupa’da Beşiktaş karşısında alınan ağır yenilgi sonrası Süper Lig’in açış maçından evinde Hatayspor’u geriden gelerek 2-1 mağlup etmeyi başaran Galatasaray’ı oyun değil skor güldürdü. Her iki mücadeleye baktığımız zaman sahada takım oyunu oynayan bir Galatasaray göremedim. Beşiktaş mücadelesine nazaran Hatay’a karşı bazı oyuncuların bireysel performansları ön plana çıktı. 

Torreira yine sahada 2 kişilik oynarken, Davinson Sanchez de Abdülkerim Bardakçı’nın açığını kapatmak zorunda kaldı. Yani her iki futbolcu da kendi üzerine düşünenden fazlasını ortaya koydu. Icardi’nin penaltıyı alması, mücadele boyunca fizik gücünü ön plana çıkması dikkatlerden kaçmamalı. 

Batshuayi ise “nöbetçi golcü” görevini yerine getirerek yeni sezonun hemen başında umut verdi. Fakat mücadeleye genel olarak bakacak olursak, sezonun başında bu tür maçlar zorlu geçse de Galatasaray kendisine yakışan bir oyun ortaya koyamadı. Hatay’ın öne geçtiği dakikalardan sonra sarı-kırmızılı futbolcular rakip kaleyi zorlasa da Erce Kardeşler kalesinde büyüdü. Erce’nin hakkını teslim etmek gerek. Kardeşler, mutlak pozisyonlarda kalesini gole kapatsa da Icardi ve Batsman’a boyun eğdi. Galatasaray, her şeye rağmen gecenin sonunda 3 puanı hanesine yazdırdı. 

Takviye şart

Geçtiğimiz sezonu jokerle tamamlayan Okan Hoca, yeni sezonun ilk maçında da jokerlerinden vazgeçmedi. Özellikle mücadelenin ikinci yarısında orijinal mevkiinde forma giyen Dubois ve Köhn’ü oyundan alan tecrübeli teknik adam, sağ beke Barış Alper Yılmazı sol beke ise Berkan Kutlu’yu kaydırdı. Demek mi neymiş? Galatasaray’a sadece 2 ve 8 numara transferi yetmiyormuş. Yeni sağ bek Jelert’in sakatlığının hala sürmesinden dolayı performansını göremedik. Peki sol bek Köhn’ün alternatifi düşünülmedi mi? Galatasaray’da Köhn giderse yerine sol bek alınacak! Yani bu demek oluyor ki Okan Hoca, bir sezonu daha jokerlerle götürecek. Okan Hoca, çok geç olmadan Şampiyonlar Ligi’ni de düşünerek yönetimden eksik noktalara acil transfer istemeli. Kısacası; Galatasaray yenilenmeli! Kimse kendini kandırmasın bu kadro güncellenmez ise şampiyonluk zor gelir…

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.