Tgrt Haber

Tokat gibi mağlubiyet

4 Ağustos 2024 09:17 | Güncelleme :4 Ağustos 2024 09:22

Geçen sezon 10 kişi Fenerbahçe’ye kaybedilen derbi ve dün gece Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı alınan ağır mağlubiyetin tek bir açıklaması var o da; ciddiyetsizlik!

Florya’nın neredeyse her köşesinde yazan “Konsantrasyon” kelimesini Galatasaray’da iki derbide de göremedik. “Nasıl olsa yeniriz” kafasıyla saha çıkarsan rakibin seninle böyle alay eder. Yeni sezon öncesi tokat gibi alınan bu mağlubiyetten ders çıkarılması gerekli. Bana göre 2 sezonu şampiyon tamamlamış takımın oyucularında hırs diye bir şey kalmamış. Takım artık başarıya doymuş. Bu nedenle 2 ve 8 numara transferi yaparız, yolumuza bakırız planları suya düştü. Herkes şapkasını önüne alıp düşünmeli.

Beşiktaş’a karşı sahada şu oyuncu çok iyiydi diyeceğim bir tane futbolcu olmaz mı? Muslera’dan tutun Icardi’ye kadar herkesin aklı tatilde kalmış. Sahada adeta 11 tane ruh gördüm. Nelsson’un kritik hatasıyla, hatalar zinciri art arda geldi.

Hakim Ziyech’e kıvrak futbolcu diyoruz, fizik olarak ondan daha cüsseli Masuaku’yu hiçbir ikili mücadelede de geçemedi. Sabaha kadar bu mücadele oynansa yine geçemezdi. Kerem Aktürkoğlu ve Berkan Kutlu kritik top kayıplarıyla istatistiklere geçti. Beşiktaş yeni bir takımdan oluşmasına rağmen sanki yıllardır bir arada oynuyor grafiği çizdi. Tebrik etmek gerekli…

KREDİSİ BİTMEMELİ

Okan Hoca’ya gelecek olursak, çıkardığı ilk 11, yaptığı değişikler ve maç sonu gerçekleştirdiği açıklamalar hatalı. Zaha’yı taraftarın önüne atmamalıydı. Hazırlık maçlarından Zaha ve Ziyech’in performansından memnun olduğu dile getiren teknik adamın maç sonu bu cümleleri kurmasının birden fazla nedeni var; öfke ve üzüntü. Performans ve konsantrasyon anlamında da hoca da eksikler var. Fakat şunu da unutmamak gerekiyor. 2 sezondur Galatasaray’a oynattığı harika futbolla kazandırdığı şampiyonluklar var kırdığı rekorlar var bunlar unutulmamalı. Derbinin farklı bitmesi taraftarın olduğu kadar Okan Hoca’nın da canını yakmış. Her ne olursa olsun Okan Hoca’nın kredisi şu an için azalmamalı.

YÖNETİME EKSİ YAZAR 

Şu ortamda transferi 2 ve 8 numarayla bitirmeyi düşünen bir Galatasaray yönetimi varsa kendi sonunu hazırlıyor demektir. Okan Hoca, yönetimi savunma mekanizmasının dışına çıkarak memnun olmadığı noktalara acil transfer istemeli. Beşiktaş derbisinden net bir şekilde Galatasaray’ın sol bek, 10 numara ve kanat transferlerine ihtiyacı olduğunu gördük. Tabi ki daha izleyemediğimiz yeni transfer Jelert’in de sağ bek performansı merak ediliyor.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kaya Temel - Son Yazıları
Bitirim ikili
20 Ekim 2024
Lidere selam dur
12 Ekim 2024
Bu da mı kaza?
4 Ekim 2024